|
wegedzieciak.pl forum rodzin wegańskich i wegetariańskich |
![](images/print.gif) |
Śniadania i kolacje - Pasta z soczewicy
Yzma - 2011-03-22, 21:30 Temat postu: Pasta z soczewicy 3/4 szklanki soczewicy (ja dawałam zieloną)
2 spore cebule
3 łyżki oleju
sól
soczewicę rozgotowujemy - u mnie to trwało 30-40minut, musiałam raz dolewać wody
cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy
rozgotowaną soczewicę dodatkowo dziobiemy tłuczkiem do ziemniaków, dodajemy cebulę - mieszamy. Próbujemy - dosalamy tyle ile potrzeba lub dodajemy inne przyprawy jak kto woli ale za efekt nie odpowiadam bo ja robiłam tylko z solą
TADAAAAM!
Pasta kanapkowa gotowa
trzeba uważać przy degustowaniu bo jest tak dobra że można wydegustować większość
karmelowa_mumi - 2011-03-22, 21:42
Yzma napisał/a: | trzeba uważać przy degustowaniu bo jest tak dobra że można wydegustować większość | :) proste znaczy najlepsze
Yzma - 2011-03-22, 21:51
yup, that's right
mam nadzieję że komuś się przyda bo szybkie, tanie i naprawdę pyszne
Maliboo7 - 2011-03-23, 17:16
Właśnie tego mi trzeba, bo od skomplikowanych dań juz mnie plecy bolą
Dzięki za ten przepis, jutro robię!
Yzma - 2011-03-23, 17:36
daj znać jak wyszło
moja stoi i patrzy na mnie mówi zjeeedz mniee zjeeeedz mnieee
ale ja się nie daje - nie ze mną te numery
nie chwaląc się - jest naprawdę genialna
Maliboo7 - 2011-03-28, 20:28
Taa, no... dopiero dzisiaj zrobiłam. Wróciłam zmęczona z pracy i pomyślałam: "Taki prosty przepis, zrobię z głowy..." No i zrobiłam z gotowanej cebuli Beż sensu... na razie stygnie, ciekawe, co to będzie...
mamka_klamka - 2011-03-28, 20:53
To jest też świetne nadzienie do naleśników. Zajadam się takimi dosyć często, bo pyszne i szybkie.
karmelowa_mumi - 2011-03-28, 21:04
zrobiłam, z tymże zblendowałam i soczewicę i cebullę - jest przepyszna, taka prosta właśnie
esencja smaku i aromat pochodzą właśnie z przysmażonej cebuli
Yzma - 2011-03-29, 06:10
karmelowa_mumi napisał/a: |
esencja smaku i aromat pochodzą właśnie z przysmażonej cebuli |
dokładnie
ja wczoraj wykorzystałam resztę na obiad, do jęczmiennej - dobre było
daria - 2011-03-29, 11:48
kocham ten przepis
Yzma - 2011-03-29, 14:03
dziękować
Maliboo7 - 2011-03-30, 15:24
Odratowałam moją ugotowaną pastę, zmieniając ją w pasztet soczewicowo-paprykowy Teraz musze go zjeść (a wyszło sporo), a potem wypróbuję w końcu oryginalną pastę
|
|