|
wegedzieciak.pl forum rodzin wegańskich i wegetariańskich |
|
Co dobrego z... - dynia hokkaido
Pipii - 2012-03-05, 20:53 Temat postu: dynia hokkaido Kupiłam eko dynię hokkaido, jak zwykle, w tym samym sklepie, wyglądała bardzo ładnie. W domu przekrawam na pół - okazało się, iż ma grubą, około pół centymetrową warstwę ZIELONEGO miąższu pomiędzy skórą a pestkami - tak w środku, czyli obrać się tej warstwy nie da, bo praktycznie nic nie zostanie Nie wiem co to jest, pierwszy raz takie coś się wydarzyło. Dynię przekroiłam, zobaczyłam i schowałam do lodówki. Nie wiem czy użyć, czy wyrzucić, trochę się obawiam, że to może solanina w źle przechowywanej dyni tak się objawiła? Pytałam w sklepie, w którym ją kupowała, znajoma, która tam pracuje powiedziała, że mam wyrzucić, ona by wyrzuciła. Co Wy o tym myślicie? Warstwa jest gruba, wygląda mniej więcej tak jak czasami zielone są ziemniaki..
maga - 2012-03-05, 20:55
Pipii, To zupełnie normalne u hokkaido Ta dyńka ma to do siebie, że lubi być zielonawa w środku. W/g mnie nie masz się czym martwić, lecz cieszyć, że zdobyłaś jeszcze to cudo. Zazdraszczam
Pipii - 2012-03-05, 20:57
no to zjadam zjadam Dziękuję :* Rozgłoszę wszem i wobec, iż zielona w środku dynia hokkaido nie truje
[ Dodano: 2012-03-06, 18:50 ]
Nie da się zjeść. Po upieczeniu śmierdziało w całym domu, dynia kwaśna i taka... cierpka. FUJ.
|
|