wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich

Wśród jedzących inaczej - Gotowanie na parze

nestor2 - 2012-04-15, 11:16
Temat postu: Gotowanie na parze
Witam

Znacie jakieś ciekawe patenty na takie potrawy ??

Agnieszka - 2012-04-15, 12:20

Temat chyba bardziej pasuje do działu kulinarnego. Jestem posiadaczem elektrycznego (3 poziomy) i najczęściej robię warzywa (potem skrapiam oliwą/ posypuję gomasio /jakiś sos zależy co mam, na co mamy smaka) ale popełniałam także m.in gołąbki z pekińskiej. Faszerowane warzywa bardziej smakują mi pieczone
Zerknij:
hxxp://wegedzieciak.pl/viewtopic.php?t=5748&highlight=parze
hxxp://wegedzieciak.pl/viewtopic.php?t=2733&highlight=parze
hxxp://wegedzieciak.pl/viewtopic.php?t=1379&highlight=parze
hxxp://wegedzieciak.pl/viewtopic.php?t=6236&highlight=parze
o różnych sposobach parowania:
hxxp://wegedzieciak.pl/viewtopic.php?t=736&highlight=parze

Jadłonomia - 2012-04-15, 19:47

Ja na parze gotuję wszystko i najczęściej według tej samej metody - obgotowuję warzywa na parze, następnie przygotowuję jakiś lekki winegret i dużo świezych ziół i wszystko mieszam, mniam :)

[ Dodano: 2012-04-15, 19:47 ]
No i sajgonki, sajgonki na parze! To jest hit :)

dżo - 2012-04-15, 20:05

Jadłonomia, a co dajesz do środku swoich sajgonek?
Jadłonomia - 2012-04-15, 20:35

Zależy od sezonu :mryellow:
Tartą marchewkę, sałatę, kapustę, słupki ogórka, słupki cukinii, boczniaki albo inne grzyby, szczypiorki, groszek cukrowy a nawet młodą pokrzywę :)


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group