|
wegedzieciak.pl forum rodzin wegańskich i wegetariańskich |
|
Wśród jedzących inaczej - Gotowanie na parze
nestor2 - 2012-04-15, 11:16 Temat postu: Gotowanie na parze Witam
Znacie jakieś ciekawe patenty na takie potrawy ??
Agnieszka - 2012-04-15, 12:20
Temat chyba bardziej pasuje do działu kulinarnego. Jestem posiadaczem elektrycznego (3 poziomy) i najczęściej robię warzywa (potem skrapiam oliwą/ posypuję gomasio /jakiś sos zależy co mam, na co mamy smaka) ale popełniałam także m.in gołąbki z pekińskiej. Faszerowane warzywa bardziej smakują mi pieczone
Zerknij:
hxxp://wegedzieciak.pl/viewtopic.php?t=5748&highlight=parze
hxxp://wegedzieciak.pl/viewtopic.php?t=2733&highlight=parze
hxxp://wegedzieciak.pl/viewtopic.php?t=1379&highlight=parze
hxxp://wegedzieciak.pl/viewtopic.php?t=6236&highlight=parze
o różnych sposobach parowania:
hxxp://wegedzieciak.pl/viewtopic.php?t=736&highlight=parze
Jadłonomia - 2012-04-15, 19:47
Ja na parze gotuję wszystko i najczęściej według tej samej metody - obgotowuję warzywa na parze, następnie przygotowuję jakiś lekki winegret i dużo świezych ziół i wszystko mieszam, mniam
[ Dodano: 2012-04-15, 19:47 ]
No i sajgonki, sajgonki na parze! To jest hit
dżo - 2012-04-15, 20:05
Jadłonomia, a co dajesz do środku swoich sajgonek?
Jadłonomia - 2012-04-15, 20:35
Zależy od sezonu
Tartą marchewkę, sałatę, kapustę, słupki ogórka, słupki cukinii, boczniaki albo inne grzyby, szczypiorki, groszek cukrowy a nawet młodą pokrzywę
|
|