| |
wegedzieciak.pl forum rodzin wegańskich i wegetariańskich |
 |
Dania gorące - Marchewka z selerem naciowym
Ania D. - 2007-09-25, 19:04 Temat postu: Marchewka z selerem naciowym Marchewka z selerem naciowym
3 większe marchewki
3 łodygi selera naciowego
1 duża cebula
sos sojowy
olej
Marchew pokroić w słupki (najpierw korzenie w poprzek, na długość zapałki, potem każdy walec na plasterki i plasterki w słupki), cebulę i selera w plasterki. Rozgrzać 2 łyżki oleju w woku lub na większej patelni, wrzucić marchew, trzymać mieszając na ogniu ok. 10 min. Dodać cebulę i seler oraz 1/2 szklanki wrzątku, skropić sosem sojowym, dusić do miękkości.
Doskonałe w smaku danie, łączące łagodność marchwi z delikatną nutką selera.
margot - 2009-03-18, 20:42
przepyszne
hxxp://www.fotosik.pl]
Ania D. - 2009-03-19, 19:24
gosia_w - 2009-04-26, 19:06
U nas była dzisiaj na obiad marchewka z selerem. Zrobiłam większą porcję z myślą o jutrzejszym obiedzie, ale wszystko zostało wyjedzone. Czyli wszystkim bardzo smakowało. Oczywiście z wyjątkiem dziecka, które zrobiło już postęp marchewkowy, tzn. jada, ale tylko surową i tylko w całości To się pewno kiedyś zmieni...
|
|