| |
wegedzieciak.pl forum rodzin wegańskich i wegetariańskich |
 |
Co dobrego z... - kefiru
jagodzianka - 2013-02-27, 20:33 Temat postu: kefiru Jako, że mam grzyba znów od jakiegoś czasu (dzięki gocha ) i już mi się znudziło picie samego kefirku potrzebuję przepisów gdzie można to cudo wcisnąć.
hxxp://grzybektybetanski.pl/receptury-kulinarne/
Znalazłam takie, ale nic nie testowałam na razie.
Dzielcie się jak wykorzystujecie grzybolcowy kefir poza piciem na czysto.
theloudestsound - 2013-02-27, 22:14
Może połączony z tofu, rzodkiewką, szczypiorkiem, ogórkiem i ew. papryką jako chłodnik? Robiłam kiedyś taki w wersji wegetariańskiej (pyyszne szczególnie podane z chrupiącą bagietką), ale gdy tylko dorwę grzybka tybetańskiego, nie omieszkam wypróbować wegańskiej
go. - 2013-02-28, 10:20
jagodzianka, spoko maroko. Że dziad przeżył podróż to szoknięta jestem
Wszystko można- różne koktajle, racuchy, piernik i inne różności. Chociaż pewnie nie każde roślinne mleko nadaję się do pieczenie/smażenie(?) Ja na owsianym najczęściej robię.
Z a tej strony co podałaś to mój S. jest wielkim fanem tzatziki właśnie
jagodzianka - 2013-02-28, 11:10
Właśnie tylko mi ten kefirek wychodzi taki rzadki. Pamiętam jak robiłam na alpro sojowym to gęstniał trochę, ale smak mi nie odpowiadał. Na owsianym (natumi) jest smaczny, ale płynny jak zwykłe mleko.
Wczoraj machnęłam ciasto i wyszedł najgorszy zakalec jaki w życiu widziałam, ale to może wina truskawek mrożonych na wierzchu i spsutego piekarnika (od jakiegoś czasu każde ciasto mam zakalcowate).
A grzyb przeżył i to jak!
go. - 2013-02-28, 13:43
| jagodzianka napisał/a: | | A grzyb przeżył i to jak! |
co nie zmienia faktu, że listonosz powinien dostać po mordzie
kurcze, mi piernik wychodzi bezzakalcowy. Także może rzeczywiście diabeł tkwi w truskawkach
|
|