| |
wegedzieciak.pl forum rodzin wegańskich i wegetariańskich |
 |
Nasze zdrowie - Jak dlugo gotujecie zboza
-kreska- - 2014-09-16, 12:25 Temat postu: Jak dlugo gotujecie zboza Czesc!
Mam problem, trafilam na artykul w Zielonym Zagonku odnosnie odrobki zboz
Przyznam sie, ze wczesniej nie interesowalam sie tematem i gotowalam standardowo ryz-20 min, jaglanke-10 itd... Ostatnio unikamy pszenicy (obecnej i starych odmian ze wzgledow zdrowotnych, jednak nie wykluczylismy calkowiecie glutenu)
Tu link do wpisu, ktory mnie zaniepokoil
hxxp://zielonyzagonek.pl/sniadanie-troszke-zbozu-prochnicy/
Co myslici
go. - 2014-09-18, 06:59
Jest ciąg dalszy: hxxp://zielonyzagonek.pl/fermentacja/?utm_campaign=fermentacja_zboz&utm_medium=email&utm_source=Subskrybenci&utm_content=fermentacja_zboz
go. - 2014-09-18, 07:02
Osobiście nie wiem, jaglanki nigdy nie wpadłabym, żeby fermentować i generalnie bezglutenowych. A kw. fitowy. Kurde, nie wiem
koko - 2014-09-18, 07:36
A mnie się zdaje, że w toku poszukiwań okazuje się, że niczego nie można jeść i wszystko jest niezdrowe.
go. - 2014-09-18, 11:19
koko,
Ja z czystej, smakowej ciekawości nastawiłam owies do podkiszenia Dam znać co z tego będzie
Lily - 2014-09-18, 14:27
| koko napisał/a: | | A mnie się zdaje, że w toku poszukiwań okazuje się, że niczego nie można jeść i wszystko jest niezdrowe. | Dokładnie. W dodatku wszyscy od tego umrzemy
Jaglankę gotuje dłużej, wydaje mi się, że po 10 minutach to jeszcze jest twarde ziarno.
koko - 2014-09-18, 14:52
| Lily napisał/a: | Dokładnie. W dodatku wszyscy od tego umrzemy
|
I to prędzej lub później
Poli - 2014-09-18, 20:26
Zaraz, zaraz przeciez moczenie+ ugotowanie likwiduje kwas fitynowy(wyjatek soja) . Wiec juz sie zakrecilam. Fermentacja jest dla mnie bardziej logiczna w przypadku zboz glutenowych, ale np jaglanki ???? To jakies dziwne dla mnie
|
|