|
wegedzieciak.pl forum rodzin wegańskich i wegetariańskich |
|
Co dobrego z... - czarnych, dojrzałych bananów
neuro - 2008-04-08, 08:10
Razowiec na bananach!
Miksujesz banany z mas± daktylow±, do tego jakie¶ bakalie i suszone orzechy, łyżeczka sody, sezam i m±ka (razowa jest ok, nie czuć jej) - do konsystencji gęstego, ale trochę lej±cego się ciasta. Do brytfanki i do piekarnika :]
patasznikowa - 2009-12-07, 17:24
albo: w skorkach do piekarnika, az zczernieja zupelnie
upieczone nakrajamy wzdluz i do szczeliny wkladamy paseczki gorzkiej czekolady (i czekamy, az sie rozpusci)
az mi pociekla slinka, ja na odwyku cukrowym, nawet tej gorzkiej czekolady nie moge, a zjadloby sie, oj zjadlo
kociakocia - 2009-12-07, 19:05
mniam, uwielbiam banany ala tempura czarne czy zielone, wszystkie wychodza przepyszne wystarczy ciasto nalesnikowe, obtaczamy bananka pokrojonego i na bardzo rozgrzany olej, posypujemy cukrem pudrem lub polewamy miodem, albo i czekolad±...omajgod... musze to kończyc, smacznego
|
|