wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich

Co dobrego z... - czarnych, dojrzałych bananów

neuro - 2008-04-08, 08:10

Razowiec na bananach! :)
Miksujesz banany z mas± daktylow±, do tego jakie¶ bakalie i suszone orzechy, łyżeczka sody, sezam i m±ka (razowa jest ok, nie czuć jej) - do konsystencji gęstego, ale trochę lej±cego się ciasta. Do brytfanki i do piekarnika :]

patasznikowa - 2009-12-07, 17:24

albo: w skorkach do piekarnika, az zczernieja zupelnie :)
upieczone nakrajamy wzdluz i do szczeliny wkladamy paseczki gorzkiej czekolady (i czekamy, az sie rozpusci)

az mi pociekla slinka, ja na odwyku cukrowym, nawet tej gorzkiej czekolady nie moge, a zjadloby sie, oj zjadlo :roll:

kociakocia - 2009-12-07, 19:05

mniam, uwielbiam banany ala tempura :) czarne czy zielone, wszystkie wychodza przepyszne :) wystarczy ciasto nalesnikowe, obtaczamy bananka pokrojonego i na bardzo rozgrzany olej, posypujemy cukrem pudrem lub polewamy miodem, albo i czekolad±...omajgod... musze to kończyc, smacznego

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group