| |
wegedzieciak.pl forum rodzin wegańskich i wegetariańskich |
 |
Co dobrego z... - groszek zielony
Agnieszka - 2008-06-08, 13:44 Temat postu: groszek zielony Dostałam groszek zielony, jest mrożony i już rozpakowałam.
Wczoraj trochę dodałam jako składnik samosów (czyli ziemniaki, marchewka, kalafior, groszek, natka pietruszki i przyprawy). Dzi¶ do 2 dania będzie marchewka z groszkiem ale jeszcze zostanie z tej wielkiej paczki.
Wszelkie inspiracje kulinarne mile widziane
arete - 2008-06-08, 14:05
My lubimy ekstra szybki i prosty sos do makaronu, używali¶my groszku z puszki, ale mrożony pewnie też może być: pora pokroić i poddusić na oleju, dodać groszek, wszystko zalać mlekiem (u nas sojowym, ryżowym), zagę¶cić m±k±, przyprawić sol±, pieprzem, gałk± muszkatołow± jak kto¶ lubi.
kamma - 2008-06-08, 17:37
zwyczajnie ugotowany na parze i polany oliw±.
ina - 2008-06-08, 19:13
zupa krem z zielonego groszku
Capricorn - 2008-06-08, 19:41
leczo - ja zawsze daję duuużo mrożonego groszku.
hxxp://wegedzieciak.pl/viewtopic.php?t=514 - tutaj mój przepis.
Agnieszka - 2008-06-08, 19:59
dziękuję
malina - 2008-06-08, 20:18
| kamma napisał/a: | | zwyczajnie ugotowany na parze i polany oliw±. |
Ja też tak robie tylko do oliwy dodaje wczesnij rozgnieciny czosnek i kilka kropli sosu sojowego i odstawiam na pół godziny.Uwielbiamy ten sos do wszystkiego zreszt±,czosnek opada na dno i Zuzi polewam samym sosem,jest fajnie czosnkowy ale nie ostry,my jemy z czosnkiem.
agazima - 2008-06-23, 18:22
sprawdza sie jako pasta bardzo dobbrze ogolnie pasuje do wszytskiego do zupy warzywnej jako dodatek do dania marchew gotowana z groszkiem
PiPpi - 2008-06-23, 18:25
pasta do kanapek, groszek plus pokrojone w kostkę jajka, szczypiorek albo cebula przyprawy i masło, widelcem troszkę pogniecione, mniam
|
|