wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich

Co dobrego z... - groszek zielony

Agnieszka - 2008-06-08, 13:44
Temat postu: groszek zielony
Dostałam groszek zielony, jest mrożony i już rozpakowałam.
Wczoraj trochę dodałam jako składnik samosów (czyli ziemniaki, marchewka, kalafior, groszek, natka pietruszki i przyprawy). Dzi¶ do 2 dania będzie marchewka z groszkiem ale jeszcze zostanie z tej wielkiej paczki.
Wszelkie inspiracje kulinarne mile widziane :-)

arete - 2008-06-08, 14:05

My lubimy ekstra szybki i prosty sos do makaronu, używali¶my groszku z puszki, ale mrożony pewnie też może być: pora pokroić i poddusić na oleju, dodać groszek, wszystko zalać mlekiem (u nas sojowym, ryżowym), zagę¶cić m±k±, przyprawić sol±, pieprzem, gałk± muszkatołow± jak kto¶ lubi.
kamma - 2008-06-08, 17:37

zwyczajnie ugotowany na parze i polany oliw±.
ina - 2008-06-08, 19:13

zupa krem z zielonego groszku :-D
Capricorn - 2008-06-08, 19:41

leczo - ja zawsze daję duuużo mrożonego groszku.

hxxp://wegedzieciak.pl/viewtopic.php?t=514 - tutaj mój przepis.

Agnieszka - 2008-06-08, 19:59

dziękuję :-)
malina - 2008-06-08, 20:18

kamma napisał/a:
zwyczajnie ugotowany na parze i polany oliw±.

Ja też tak robie tylko do oliwy dodaje wczesnij rozgnieciny czosnek i kilka kropli sosu sojowego i odstawiam na pół godziny.Uwielbiamy ten sos do wszystkiego zreszt±,czosnek opada na dno i Zuzi polewam samym sosem,jest fajnie czosnkowy ale nie ostry,my jemy z czosnkiem.

agazima - 2008-06-23, 18:22

sprawdza sie jako pasta bardzo dobbrze ogolnie pasuje do wszytskiego do zupy warzywnej jako dodatek do dania marchew gotowana z groszkiem
PiPpi - 2008-06-23, 18:25

pasta do kanapek, groszek plus pokrojone w kostkę jajka, szczypiorek albo cebula przyprawy i masło, widelcem troszkę pogniecione, mniam :->

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group