wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich

Co dobrego z... - RYDZE

Capricorn - 2008-10-20, 15:37
Temat postu: RYDZE
kupiłam wczoraj, w drodze z Bieszczad (Bieszczadów?). No nie mogłam się oprzeć. Pikne som, i trzeba je dzisiaj załatwić, ale jak? NIC nie wiem o grzybach. Na masełku poddusić? z zieloną pietruszką podać? czy co?
help.

martka - 2008-10-20, 19:20

Capri, u nas jak już się pojawiają to królują po prostu smażone. ostatnio mama też marynowała, ale jak dla mnie to szkoda, bo nie różniły się mocno w smaku od innych marynowanych. jednak rydz to musi być smażony :-P . my ostatnio na oleju po prostu robiliśmy, na mesełku też może być jak wolisz. smacznego :-D
Capricorn - 2008-10-20, 19:28

dziękuję, już zjadłam :D na masełku właśnie. :D
PiPpi - 2008-10-20, 19:33

alb z dodatkiem śmietany, w sumie kalsik;)
dżo - 2008-10-21, 08:38

Capricorn, rydze najlepsze są marynowane, moja tesciowa robi wysmienite z cebulką,

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group