| |
wegedzieciak.pl forum rodzin wegańskich i wegetariańskich |
 |
Co dobrego z... - RYDZE
Capricorn - 2008-10-20, 15:37 Temat postu: RYDZE kupiłam wczoraj, w drodze z Bieszczad (Bieszczadów?). No nie mogłam się oprzeć. Pikne som, i trzeba je dzisiaj załatwić, ale jak? NIC nie wiem o grzybach. Na masełku poddusić? z zieloną pietruszką podać? czy co?
help.
martka - 2008-10-20, 19:20
Capri, u nas jak już się pojawiają to królują po prostu smażone. ostatnio mama też marynowała, ale jak dla mnie to szkoda, bo nie różniły się mocno w smaku od innych marynowanych. jednak rydz to musi być smażony . my ostatnio na oleju po prostu robiliśmy, na mesełku też może być jak wolisz. smacznego
Capricorn - 2008-10-20, 19:28
dziękuję, już zjadłam na masełku właśnie.
PiPpi - 2008-10-20, 19:33
alb z dodatkiem śmietany, w sumie kalsik;)
dżo - 2008-10-21, 08:38
Capricorn, rydze najlepsze są marynowane, moja tesciowa robi wysmienite z cebulką,
|
|