| |
wegedzieciak.pl forum rodzin wegańskich i wegetariańskich |
 |
Surówki i sałatki - Dynia na kanapki lub jako surowka
vegAnka - 2008-11-28, 11:39 Temat postu: Dynia na kanapki lub jako surowka Przepis bardzo prosty i pyszny ! Polecam!
Kawalek dyni (ile chcecie)
Olej z oliwy
Sok cytrynowy
Sol
Czosnek
Dynie obrac ze skorki i pociac na bardzo cieniutkie plasterki. Najlepiej to zrobic na tarkce. Maja wyjsc plastry ok 1 lub 2 mm. Moga byc dlugie. Obrac i pokroic (lub zmiazdzyc) czosnek. Dodac 4 lyzki oliwy i ciut wiecej soku z cytryny. Posolic. Odstawic na ok godzine do lodowki. Dynia zmieknie.
Jak podajecie to mieszajcie za kazdy razem aby byly obmoczone tym sosikiem i czosnkiem.
Karolina - 2008-11-28, 12:05
Mniam maniam:) Pokroic a tekie plasterki można też obieraczką.
vegAnka - 2008-11-28, 14:10
| Karolina napisał/a: | | Pokroic a tekie plasterki można też obieraczką | ja nie mam obieraczki ale moze mozna
Amanii - 2009-02-25, 12:28
ja zrobiłam kiedyś to samo, tylko z cukini też pycha
ag - 2009-02-25, 12:46
Dzięki za przepis, wypróbuję jak tylko uda mi się zdobyć dynię. Ostatnio mało mam pomysłów co na kanapki, więc chętnie wypróbujemy czegoś nowego.
iris - 2009-02-28, 07:59
z braku dyni zrobiłam z cukinii za wskazówką Amanii - pychota! dzięki dziewczyny!
[ Dodano: 2009-03-06, 22:00 ]
seler w tej wersji też rewelacja
|
|