| |
wegedzieciak.pl forum rodzin wegańskich i wegetariańskich |
 |
Śniadania i kolacje - Serek z tofu i zielonych oliwek
Capricorn - 2009-03-01, 23:17
oj, skręca mnie.
Kitten - 2009-03-01, 23:50
A ja nie mam miksera
Skręci mnie na amen
ag - 2009-03-02, 07:28
Rewelacja! Mnie smakuje wszystko co ma wyrazisty smak a tu jest taka wyraźna nuta oliwkowa.
kofi - 2009-03-02, 08:11
No, może w tej postaci hasbend w końcu pokocha tofu.
dżo - 2009-03-02, 09:31
Ach nie spróbowałam i teraz żałuję (wszystko przez te kofty mandy_bu ).
devil_doll - 2009-03-02, 09:44
Mniam Zaraz ide robic btw euridice pizza byla PYSZNA !
mandy_bu - 2009-03-02, 09:51
a ja zażerałam się tym dipem,z waflami ryżowymi smakował wybornie !
margot - 2009-03-03, 14:55
czyli ten serek można użyć do pizzy tak?Kasia ,a z tym tofu piec czy tylko polewać juz upieczoną ?
Ja jestem bardzo pod wrażeniem twoich kreacji kulinarnych
margot - 2009-03-03, 20:42
Euridice ,hihihi wiesz jak przeczytałam tofu to myślałam ,że o takie chodzi ,ale wiesz
zrobię kiedyś jako ,,sos "taki do polania
a pomysły masz fajne ,wiesz
devil_doll - 2009-03-03, 20:56
P Y C H O T A
Cashomaniaczka - 2009-03-05, 08:50
Potwierdzam, serek bomba:) A zapomniałam dodać paprykę więc pewnie może być jeszcze lepszy, dałam za to tymianku, sosu sojowego od serca. Mój mięsożerca( )był zachwycony, mimo że wcześniej spróbował samego tofu i stwierdził, że ochyda A w tempehu się po prostu zakochał Coś czuję, że z nie będzie go tak trudno sprowadzić na dobrą stronę wegemocy
gosia_w - 2009-03-05, 19:43
Zrobiłam dzisiaj na kolację - mąż zachwycony. Mi też bardzo smakowało. Dałam duży ząbek czosnku i w ogóle nie dodawałam wody z oliwek, dzięki temu miałam pastę do smarowania chleba. Pychota, chociaż smakowało inaczej niż na spotkaniu (pewno wpływ czosnku).
A dzisiaj (piątek) zjadłam resztę. Na wierzch dodałam pokrojonego suszonego pomidora z oleju. Mniam, mniam.
Humbak - 2009-03-29, 00:11
Zrobiłam dziś, naprawdę inne tofu, ja dodałam koperku... fajne... ale co fajniejsze, naprawdę fajny dipek, zastanawiam się jakby tak mocniej doprawić i użyć jako pastę do spagetti...
sunflower_ren - 2011-04-07, 16:41
Zrobiliśmy niedawno, super pasta!
DagaM - 2011-04-07, 19:15
wypróbuję, ciekawa jestem co na to Nina, bo ona lubi jeść białe rzeczy
matity - 2011-04-07, 22:37
Robię podobny "serek", tylko w uboższej wersji, bo łączę jedynie tofu z oliwkami i dodaję do tego sosu sojowego. Baza ta sama - tofu i oliwki - fajne połączenie moim zdaniem. Następnym razem dodam więcej składników, zgodnie z przepisem, pewnie będzie jeszcze smaczniejszy
sunflower_ren - 2011-04-08, 08:56
| euridice napisał/a: |
sunflower_ren, jeśli lubisz kiszone ogóry, to spróbuj też wersji kiszonej - z ogórkami i wodą po nich i czosnkiem, pycha |
Bardzo lubię Także taką wersję też na pewno wypróbuję, dzięki!
bronka - 2011-04-08, 09:51
Narobiłyście mi smaka na ta pastę. akurat mam urodzaj tofu to zrobię na kolację.
dżo - 2011-04-08, 17:38
Z powodu braku oliwek zrobiłam z suszonymi pomidorami, wyszła wyśmienita .
lilias - 2011-04-09, 19:01
zrobiłam a że przesadziłam z papryką to na kanapki z pastą nałożyłam jarzynkę (korzeniowe i cebula podduszone). fajnie wyszło wszystkożerny mąż podjadał
maga - 2011-04-21, 22:02
Zrobiłam z oliwkami, suszonymi pomidorami, bazylią i czosnkiem. Cudo!
|
|