| |
wegedzieciak.pl forum rodzin wegańskich i wegetariańskich |
 |
Na słodko - Na słodko- Adzuki z rodzynkami i jabłkiem
Lalka - 2009-03-18, 23:17 Temat postu: Na słodko- Adzuki z rodzynkami i jabłkiem Adzuki z rodzynkami i jabłkiem
13 cm namoczonego kombu
2 filiżanki namoczonej fasoli adzuki
1 filiżanka namoczonych jabłek suszonych
1 filiżanka namoczonych rodzynek
5-6 filiżanek wody (łącznie z wodą, w której namoczone były rodzynki i jabłka)
¼-1/2 łyżeczki soli morskiej
• Połóż kombu na dno garnka
• Kombu przykryj warzywami (sprzyja przenikaniu się smaku warzyw z fasolą)
• Dodaj fasolę i wodę
• Użyj jednej z metod gotowania: podstawowej, w glinianym garnku lub w piekarniku
• Wymieszaj przed podaniem
Wystarcza na 6-8 porcji
(źródło www.vivanatura.pl)
agaB - 2009-03-21, 21:51
A ja ten przepis widział w książce "Odżywianie dla zdrowia". Ciekawa jestem jak to smakuje.
Robiłam kiedyś pasztet z fasoli adzuki z rodzynkami i wyszedł pyszny, więc może skusze się na ten przepis.
Lily - 2009-03-21, 23:04
Ja rozumiem adzuki na słodko, ale z kombu... nie odważyłabym się (aaa, o jakich warzywach mowa????)
agaB - 2009-03-22, 00:16
Jeżeli dobrze rozumiem przepis, to chodzi o marchewkę i chyba cebulę. Tak zostało napisane w książce.
karusia - 2010-11-09, 23:24
| agaB napisał/a: | A ja ten przepis widział w książce "Odżywianie dla zdrowia". Ciekawa jestem jak to smakuje.
Robiłam kiedyś pasztet z fasoli adzuki z rodzynkami i wyszedł pyszny, więc może skusze się na ten przepis. |
Czy ja mogę prosić przepis na ten pasztet?
A danie z wątku smakuje dziwacznie - trochę jak wigilijny kompot z suszu. Dziwacznie ine znaczy, że było niesmaczne. Było po prostu dziwaczne. No i lepiej smakowało jako sos do ryżu niż samo w sobie...
|
|