wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich

Na słodko - Na słodko- Adzuki z rodzynkami i jabłkiem

Lalka - 2009-03-18, 23:17
Temat postu: Na słodko- Adzuki z rodzynkami i jabłkiem
Adzuki z rodzynkami i jabłkiem


13 cm namoczonego kombu
2 filiżanki namoczonej fasoli adzuki
1 filiżanka namoczonych jabłek suszonych
1 filiżanka namoczonych rodzynek
5-6 filiżanek wody (łącznie z wodą, w której namoczone były rodzynki i jabłka)
¼-1/2 łyżeczki soli morskiej

• Połóż kombu na dno garnka
• Kombu przykryj warzywami (sprzyja przenikaniu się smaku warzyw z fasolą)
• Dodaj fasolę i wodę
• Użyj jednej z metod gotowania: podstawowej, w glinianym garnku lub w piekarniku
• Wymieszaj przed podaniem
Wystarcza na 6-8 porcji

(źródło www.vivanatura.pl)

agaB - 2009-03-21, 21:51

A ja ten przepis widział w książce "Odżywianie dla zdrowia". Ciekawa jestem jak to smakuje.
Robiłam kiedyś pasztet z fasoli adzuki z rodzynkami i wyszedł pyszny, więc może skusze się na ten przepis.

Lily - 2009-03-21, 23:04

Ja rozumiem adzuki na słodko, ale z kombu... nie odważyłabym się ;) (aaa, o jakich warzywach mowa????)
agaB - 2009-03-22, 00:16

Jeżeli dobrze rozumiem przepis, to chodzi o marchewkę i chyba cebulę. Tak zostało napisane w książce.
karusia - 2010-11-09, 23:24

agaB napisał/a:
A ja ten przepis widział w książce "Odżywianie dla zdrowia". Ciekawa jestem jak to smakuje.
Robiłam kiedyś pasztet z fasoli adzuki z rodzynkami i wyszedł pyszny, więc może skusze się na ten przepis.


Czy ja mogę prosić przepis na ten pasztet?
A danie z wątku smakuje dziwacznie - trochę jak wigilijny kompot z suszu. Dziwacznie ine znaczy, że było niesmaczne. Było po prostu dziwaczne. No i lepiej smakowało jako sos do ryżu niż samo w sobie...


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group