| |
wegedzieciak.pl forum rodzin wegańskich i wegetariańskich |
 |
Śniadania i kolacje - Pasta z pestek i cukinii
kamma - 2010-06-24, 07:02 Temat postu: Pasta z pestek i cukinii Potrzebujemy:
cukinię i ulubione pestki lub orzechy (słonecznik, dynia, nerkowiec, może być mieszanka) w proporcji 2:1 na korzyść cukinii,
1 cebulę,
czosnek wedle uznania,
oliwa,
sól
Pestki zalewamy wrzątkiem. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie, po chwili dodajemy startą cukinię i czosnek. Smażymy na małym ogniu przez ok. 5 minut, pod koniec soląc. Odcedzamy pestki, dodajemy do cukinii, dolewamy odrobinę oliwy i miksujemy.
Pychota
Humbak - 2010-06-26, 18:43
kamma, z nieba mi spadasz mam trochę cukinii w domu i zastanawiam się co na chleb włożyć a tu taki wash&go, dzięki
karmelowa_mumi - 2010-06-27, 11:22
mniam, zrobię na pewno
kamma - 2010-06-27, 14:46
Smacznego, dziewczyny!
Dziś zrobiłam ponownie, choć zapomniałam o czosnku. Najlepsze w tej paście (oprócz smaku) jest to, że tak szybko się ją robi
dynia - 2010-07-01, 11:50
Brzmi faktycznie bardzo apetycznie
Katioczka - 2010-07-02, 00:34
mniam, dzięki za przepis!
iska - 2010-07-10, 17:50
Jaki prosty przepis! Dzięki kamma na pewno zrobię.
Pączuś - 2010-07-12, 09:18
Rzeczywiście błyskawiczna i bardzo dobra pasta. Ja dodałam jeszcze parę pieczarek i wyszła mi cukiniowo-slonecznikowo-pieczarkowa
LaMandragora - 2010-07-13, 13:22
Bardzo pyszna pasta. Wczoraj wieczorem zrobilam. Hm... z czym dzis chciala cora chlebek do szkoly? No z ta pasta... A ciekawostka, bo nie lubi cukini... a w tej pascie jej bardzo posmakowala...
daria - 2010-07-13, 13:23
pychaaaaa
kamma - 2010-07-13, 21:48
cieszę się
iris - 2010-07-20, 06:20
popełniłam, faktycznie błyskawicznie się robi, wyśmienicie smakuje, taka lekka ta pasta w sam raz na upały
agaB - 2010-07-21, 20:12
A ja jutro ją na pewno zrobię, bo brzmi apetycznie
dynia - 2010-07-22, 22:20
Potwierdzam jest b.dobra.Mój ulubiony jej wariant to taka jak w przepisie plus suszone pomidorki
kamma - 2010-07-23, 10:52
dynia, oooo, doskonały pomysł A pomidorki wkrojone do pasty czy położone na wierzch?
Mój partner życiowy niestety uczulony na pomidory, ale sama chętnie spróbuję
dynia - 2010-07-23, 13:20
Ja dodawałam bezpośredno pokrojone drobno do pasty
daria - 2010-07-23, 14:25
dziś znów zrobię, a ostatnio zrobiłam też z bakłażanem, wyszło super!
sunflower_ren - 2011-04-19, 19:35
Pycha pasta! Zrobiłam już któryś raz i na pewno będę jeszcze powtarzać
Irokezik91 - 2011-05-02, 01:03
kamma, zabiję Cię! Teraz nic tylko tą pastę bym jadła od kilku dni!
|
|