|
wegedzieciak.pl forum rodzin wegańskich i wegetariańskich |
|
Specjalne okazje - kiełbaski
anielski-torcik - 2012-04-29, 22:20 Temat postu: kiełbaski Zrobiłam kiełbaski na grila z fasolki adzuki
maharetefka - 2012-04-29, 23:26
jakie fajne!
podzielisz sie przepisem o ile to nie sekret?
anielski-torcik - 2012-04-29, 23:35 Temat postu: kiełbaski pewnie fasolkę namoczoną gotujemy (ja miałam ok 2 szklanek, może 2,5- na oko wsypywałam), odstawiamy aby ostygła. Następnie blendujemy, dodajemy 2 łyżki oleju, 2 łyżki musztardy, przyprawy (sól, pieprz, majeranek, można czosnek itp). Masa jest gęsta i bardzo lepiąca. Lepimy kiełbaski. Próbowałam robić je tak jak kopytka ale nie chciały się rulować, musiałam po prostu lepić i "sklejać" tam gdzie się zrywało. I gotowe Alternatywa dla sojowych polsoji
jagodzianka - 2012-04-30, 07:05
I one na grillu się nie rozwalą?
anielski-torcik - 2012-04-30, 08:26 Temat postu: kiełbaski nie wiem. trzeba wypróbować Wydają się zwarte
maharetefka - 2012-04-30, 08:35
anielski-torcik, dzieki! na dniach wyprobuje, tylko u mnie wersja z piekarnika raczej nie z grila bedzie
anielski-torcik - 2012-04-30, 10:50 Temat postu: kiełbaski ja dziś spróbuję może i napiszę
Jadłonomia - 2012-05-02, 23:40
anielski torcik a myślisz, że da radę z czegoś innego niż fasola adzuki?
anielski-torcik - 2012-05-03, 20:46
hej, słuchajcie. Przełamała mi się na pół ale nie rozkruszyła. Wydaje mi się, że jakby ją agarem potraktować byłaby prawie jak z polsoji
Jadłonomia, nie wiem. Fasola adzuki wydaje mi się twardsza od innych, ale możesz spróbować i napisać!
Jadłonomia - 2012-05-04, 12:22
anielski-torcik ja chyba spróbuję z tym agarem
anielski-torcik - 2012-05-04, 17:29
Super Jadłonomia, napiszesz jak wyszły?
Zapraszam na stronę
hxxp://www.facebook.com/Witalnoscnatalerzu
|
|