|
wegedzieciak.pl forum rodzin wegańskich i wegetariańskich |
|
Przekąski - Ser: wegański, topiący się, domowy, bezglutenowy
gosia_w - 2013-11-24, 08:27
euri, ja jednak zapytam Chyba może być kefir na bakteriach kefirowych, nie na grzybku?
Lily - 2013-11-24, 11:24
Ja tylko nie rozumiem, czemu do "serów" wegańskich wszyscy dodają cebulę - przecież ser mleczny nie ma w sobie cebuli, to całkowicie zmienia smak.
kofi - 2013-11-24, 11:25
A ja zapytam, czy jak bym ziemniaki przepuściła przez praskę zamiast blendować i potem wymieszała z resztą, to coś się zmieni? (Po dwukrotnym spaleniu blendera w odstępie miesiąca jestem bardzo ostrożna.)
dynia - 2013-11-24, 12:32
kofi jak przecisniesz ziemniaka przez praskę robi się taki puszysty,jak potraktujesz go blenderem robi się ciągnąco-gumowaty co przy strukturze sera może być kluczowe
Fajny przepis euri
Sylwia8 - 2013-11-24, 21:36
Brzmi fajnie, wygląda też Tylko grzyba jeszcze nie mam i jakoś mnie nie ciągnie... I faktycznie, euri, jak na Twoje standardy (a moje fest podobne ) to duuużo roboty Ale ciekawość mnie zżera jak to może smakować...
moony - 2013-11-24, 22:42
Widziałam na fb i chciałam pytać, co za ser, bo myślałam, że zakupiony na zachodzie gotowiec. A tu bęc Będę próbować, jak tylko dorwę grzyba.
go. - 2013-11-25, 10:21
euridice, dzięki za przepis! Na pewno spróbujemy w weekend!
frotka - 2013-11-26, 15:27 Temat postu: , pierdziele, nie wiem, czy to kwestia tego, że już nie pamiętam smaku sera, ale dla mnie to rzeczywiście smakuje jak ser! A moja mała tak nie mogła się doczekać jak smakuje ten pożerany przez kuzynów ser, ze już podczas blendowania wyjadała tę mamałygę paluchami. Łatwy w wykonaniu. Nam bardzo smakuje, serdeczne dzięki za przepis
Alispo - 2013-11-26, 19:38
euri-na bloga daj to rzucę w świat
fila - 2013-11-27, 21:08
O, fajny pomysł z kefirem!
Właśnie dziś jadłam coś podobnego- kremowy sos z ziemniaka (jelly) zmiksowany z mlekiem sojowym i olejem, doprawiony płatkami drożdżowymi solą, gałką i cytryną i odrobiną wędzonej papryki. Z białą fasolką- pyszka.
A, i jeszcze polecam taki krem do makaronu z brokułami.
Super też do zapieczenia na lazanii jak się ma piekarnik który zarumieni z góry.
Acha, robiłam też z tym burgery i się goście pytali: Ale ser dałaś?
ag - 2013-11-30, 13:33
brzmi zachęcająco, tylko grzybka nie mam
|
|