wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich

Przekąski - Wegan "ryba" w occie

Sylwia8 - 2014-03-03, 11:25
Temat postu: Wegan "ryba" w occie
Dla początkujących wegusów, co by mieli pod ręką sprawdzony przepis :)

- Kotlety sojowe ugotować, odcedzić, ostudzić, wytarzać w tartej bułce, usmażyć;
- zalać zalewą ugotowaną z cebuli, pieprzu, ziela angielskiego, soli, wody, octu, liścia laurowego i cukru;
- odstawić do jutra a jutro pochłaniać bez opamiętania :D

Szczegóły: hxxp://wszystkojestwglowie.blogspot.com/2014/03/weganska-ryba-w-occie.html

Agnieszka - 2014-03-03, 17:48

popełniam 2-3 razy w roku, tekturę skrapiam tamarii i krótko odsmażam, bez panierki. W zalewie jest marchew i inne korzeniowe. Ocet to jabłkowy z domieszką spirytusowego (nie jestem fanem spożywania przez dzieci rzeczy w octowej zalewie ale 4-5 razy w roku bywa obecnie ale nie mam maluszka) w jakimś temacie świątecznym chyba z mali się dogadywałyśmy kulinarnie w tym temacie.
Maple Leaf - 2014-03-03, 19:01

Jeszcze nigdy nie robiłam takich kotletów w zalewie, czas to zmienić :-) A Mama moja jak robi wersję z trupem, to obtacza w skrobii ziemniaczanej zamiast bułki. Ponoć nie odpada wtedy ta panierka, jak poleży w zalewie. Ale nie wiem, nie znam się, nie próbowałam, nie jadłam... ;-)
Sylwia8 - 2014-03-03, 22:56

No mój maluszek póki co tego nie tyka więc walę spirytusowy bo bardziej kwaśny :) A taka panierka też nie odpada, I swear! ;) Meaple - najwyższy czas, naprawdę!
Maple Leaf - 2014-03-04, 10:06

Sylwia8, tak, jak mówię- nie jadłam, to nie wiem. Ale wypróbuję Twój przepis w weekend :-D

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group