|
wegedzieciak.pl forum rodzin wegańskich i wegetariańskich |
|
Przekąski - Wegan "ryba" w occie
Sylwia8 - 2014-03-03, 11:25 Temat postu: Wegan "ryba" w occie Dla początkujących wegusów, co by mieli pod ręką sprawdzony przepis
- Kotlety sojowe ugotować, odcedzić, ostudzić, wytarzać w tartej bułce, usmażyć;
- zalać zalewą ugotowaną z cebuli, pieprzu, ziela angielskiego, soli, wody, octu, liścia laurowego i cukru;
- odstawić do jutra a jutro pochłaniać bez opamiętania
Szczegóły: hxxp://wszystkojestwglowie.blogspot.com/2014/03/weganska-ryba-w-occie.html
Agnieszka - 2014-03-03, 17:48
popełniam 2-3 razy w roku, tekturę skrapiam tamarii i krótko odsmażam, bez panierki. W zalewie jest marchew i inne korzeniowe. Ocet to jabłkowy z domieszką spirytusowego (nie jestem fanem spożywania przez dzieci rzeczy w octowej zalewie ale 4-5 razy w roku bywa obecnie ale nie mam maluszka) w jakimś temacie świątecznym chyba z mali się dogadywałyśmy kulinarnie w tym temacie.
Maple Leaf - 2014-03-03, 19:01
Jeszcze nigdy nie robiłam takich kotletów w zalewie, czas to zmienić A Mama moja jak robi wersję z trupem, to obtacza w skrobii ziemniaczanej zamiast bułki. Ponoć nie odpada wtedy ta panierka, jak poleży w zalewie. Ale nie wiem, nie znam się, nie próbowałam, nie jadłam...
Sylwia8 - 2014-03-03, 22:56
No mój maluszek póki co tego nie tyka więc walę spirytusowy bo bardziej kwaśny A taka panierka też nie odpada, I swear! Meaple - najwyższy czas, naprawdę!
Maple Leaf - 2014-03-04, 10:06
Sylwia8, tak, jak mówię- nie jadłam, to nie wiem. Ale wypróbuję Twój przepis w weekend
|
|