|
wegedzieciak.pl forum rodzin wegańskich i wegetariańskich |
|
Dania gorące - Makaron ze szpinakiem
Karolina - 2008-03-14, 09:24 Temat postu: Makaron ze szpinakiem 3 pęczki makaronu gryczanego Tokyoto
paczka mrożonego szpinaku, nie papkowatego
tofu
2 ząbki czosnku
pomidor
sól, pieprz, gałka muszkatałowa,oliwa
Makaron gotujemy, pokruszone tofu smażymy na oliwie z czosnkiem, poptem szpinak. Proste i pyszne. Ważne aby szpinak był dobrej jakości.
rosa - 2008-03-14, 11:40
to u nas częste danie, uwielbiamy wszyscy
dodaję do szpinaku zmielonych nasion i smietany kokosowej (jak mam)
magdusia - 2008-03-14, 11:51
szpinak jest the best przyprawiony zmieloną kolendrą.
Tusia - 2008-03-14, 13:00
Ja jadam szpinak w taki sposób: kroję cebulkę w bardzo drobną kosteczkę i podsmażam na oliwie przez minutę czy dwie, dodaje czosnku pokrojonego w plasterki, potem dodaję szpinak. ale mrożony w takich małych kawałeczkach już ze śmietaną zmieszany (śmietany w tym maleńko, właściwie nie czuć) i lekko solę. Na koniec dodaje sera pleśniowego i czekam, aż całkiem się rozpuści. I taką papke na makaron, właściwie jaki kto chce mniam.
kofi - 2008-03-14, 13:07
Ja kupuję (jak się uda) taki liściasty w kostkach Bonduelle - jest go dużo więcej niż takiego mielonego, ale go gotuję, na parze.
Karolina - 2008-03-14, 20:42
U nas mateusz kupuje, taki jakby w bryłkach, ale nie wiem co to za firma, kosztuje jakieś 7 zeta.
Co do sera w szpinaku - wróciłam znów do wegaznizmu, Mia za dużo miała smarków...
|
|