szo
Pomogła: 38 razy Dołączyła: 15 Lut 2008 Posty: 2532 Skąd: PL
|
Wysłany: 2010-03-05, 19:09 Curry Liście
|
|
|
Curry Liście (Curry leaves- ang.)- małe ciemno zielone listki, podobne do liścia laurowego, ale mniejsze. Mogą być użyte świeże, albo zasuszone. Ich aromat jest wytwarzany pod wpływem ciepła i wilgoci. Dlatego często smaży się je przed dodaniem innych składników a następnie wyjmuje się je z gorącego oleju, który zachowuje aromat. Liście curry używa się głównie w większości dań curry i zupach. They are mainly used as an aromatic and flavoring for most curries and soups.
hxxp://images.google.pl/imgres?imgurl=hxxp://kuchniaindyjska.indianfoodsite.com/images/polish/szafran.jpg&imgrefurl=hxxp://kuchniaindyjska.indianfoodsite.com/przyprawy_indyjskie.htm&usg=__wZUURECDpt0HM_zB7B0o9MlXkQY=&h=180&w=180&sz=58&hl=pl&start=8&sig2=vDw8xPwGIfuvdfjW5HkZjQ&um=1&itbs=1&tbnid=-Q1RNOVBe7Y3zM:&tbnh=101&tbnw=101&prev=/images%3Fq%3Dszafran%26um%3D1%26hl%3Dpl%26client%3Dopera%26sa%3DX%26rls%3Dpl%26tbs%3Disch:1&ei=fT-RS-O4AqHJ_gb6jM32DA]źródło
|
|