wegedzieciak.pl wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Twarożek wegański orzechowy
Autor Wiadomość
scharon

Dołączył: 21 Mar 2009
Posty: 19
Wysłany: 2009-03-27, 10:18   

Ja robie dla Filipka mleko kokosowo-owsiane i bardzo mu smakuje -
dziekuje za agar :) ciekawa czy u mnie w sklepie ze zdrowa zywnoscia kupie ?? musze isc na przeszpiegi
_________________
mama FIlipa i Jakuba :)
 
 
topcia

Pomógł: 11 razy
Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 2993
Wysłany: 2009-05-24, 22:43   

Właśnie spróbowałam mojego twarożku z migdałów. Dobry :-) . ALe nie wiem, czy się ukisił czy nie. :-> Dobry, i tyle :-) . Jak poznać?
Jest cudownie puszysty :-D
 
 
Agnieszka 

Pomogła: 193 razy
Dołączyła: 02 Cze 2007
Posty: 5199
Wysłany: 2009-05-25, 09:51   

popełniłam już kilka razy, mnie b smakował, vegan znajomemu także, niestety Adzie nie
 
 
Jagula 
matka-nomadka


Pomogła: 64 razy
Dołączyła: 31 Sie 2007
Posty: 3207
Wysłany: 2009-05-26, 20:11   

Agnieszka napisał/a:
popełniłam już kilka razy, mnie b smakował, vegan znajomemu także, niestety Adzie nie
czasami dodaję również z pół wędzonego tofu- może taki podejdzie Adzie?
_________________
hxxp://www.alterna-tickers.com]

hxxp://alterna-tickers.com]
hxxp://podniebnekorytko.blogspot.co.uk]Když se doma vaří, tak se dobře daří.
 
 
Agnieszka 

Pomogła: 193 razy
Dołączyła: 02 Cze 2007
Posty: 5199
Wysłany: 2009-05-26, 20:15   

Jagula: dziękuję przetestujemy kolejnym razem znaczy po 1, po wypłacie
 
 
topcia

Pomógł: 11 razy
Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 2993
Wysłany: 2009-05-30, 02:03   

bajaderka napisał/a:
bo on ma tak jak kefiry bakterie kwasu mlekowego,

no właśnie. W kapuście brakło soku, więc dodałam.... ale nie wiem czy to jest to samo :lol: bakterie z AC Zymes :lol: . Są to bakterie Lactobacillus acidophilus. Niech ktoś mądry się wypowie, czy jutro warto zaryzykować i spróbować serka. Ale wydaje mi się, że te bakterie też się nadają. Wrzuciłam 4 mld, a co tam, niech se jedzą :lol:
 
 
kocham_tramwaje 

Pomogła: 14 razy
Dołączyła: 07 Wrz 2008
Posty: 997
Wysłany: 2009-07-13, 13:25   

zrobione :mryellow:
zanim wjechał na stół musiałam się ostro nagimnastykować, żeby Wala nie wsunęła całego :lol:
jest fantastyczny
bajaderko-ukłony. dzięki za przepis :***
_________________
hxxps://www.facebook.com/pages/Poduszkarka/1391382977755418?ref=hl
hxxps://www.facebook.com/pages/Flash-Decor/114932025350210?bookmark_t=page
 
 
 
agaB 

Pomogła: 6 razy
Dołączyła: 20 Gru 2008
Posty: 767
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2009-07-14, 15:21   

Szkoda, że nie mam słoika z ogórkami :-( , bo nabrałam dużej ochoty, ale kupie ogórki i jej ukiszę i będę cierpliwie czekać, aż się ukiszą :cry: Na pewno go zrobię.
A czy mogę użyć wody z kapusty kiszonej, bo tylko taką mogę dostać w sklepie.
 
 
bajaderka 


Pomogła: 53 razy
Dołączyła: 02 Cze 2007
Posty: 647
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-07-15, 17:49   

walaija, super, że Ci smakowało :-D
agaB, ja bym nie dodawała, ktoś pisał, że tak zrobił i wyszedł całkiem inny smak
topcia, ja chyba dawałam na forum przepis na kefir/ maślankę z nerkowców, właśnie wtedy używałam tych bakterii AC - Zymes
 
 
agaB 

Pomogła: 6 razy
Dołączyła: 20 Gru 2008
Posty: 767
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2009-08-12, 23:24   

Od tygodnia namiętnie robię twarożek, albo z migdałów albo z nerkowców. Jest przepyszny.
I całej rodzince smakuje.
 
 
Ka.ja 


Pomogła: 13 razy
Dołączyła: 24 Paź 2008
Posty: 746
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-09-02, 22:54   

przetestowałam twarożek z migdałów i z nerkowców - ten drugi o niebo lepszy, no i zdecydowanie mniej pracochłonny

a jak się na te twarożki położy pomidora czy ogórka albo doda szczypiorku - bajka!

dzięki bajaderko za inspirację!

w najbliższych dniach popełnię gryczaki chrupaki:)
_________________
hxxp://www.suwaczek.pl/]

Ciuszki chłopięce 110-140,zabawki, książki dla dzieci i dorosłych - hxxps://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/hZRW/
 
 
gosia_w 


Pomogła: 86 razy
Dołączyła: 27 Wrz 2008
Posty: 5545
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-01-26, 19:50   

zrobiłam z nerkowców i tym razem mi się udał. Jest pyszny! Trzymałam przez kilka godzin w piekarniku z włączoną żarówką. Teraz wiem, że ten poprzedni mi się nie ukisił. Smak miał inny.
 
 
dżo 


Pomogła: 142 razy
Dołączyła: 04 Cze 2007
Posty: 5422
Skąd: między polem a łąką
Wysłany: 2010-03-26, 20:11   

Ten twarożek jest rewelacyjny! Zrobiłam dziś z nerkowców - zanim się ukisił Tymon mi sporo wyjadł, tak mu posmakował :-D . Bardzo się cieszę bo to wspaniała alternatywa almette chrzanowego ;-) .
 
 
zina 


Pomogła: 93 razy
Dołączyła: 02 Cze 2007
Posty: 6308
Wysłany: 2010-03-26, 21:56   

Jutro pędzę po nerkowce.
Póki co migdały już się moczą :-)
Klarze nie podchodzą żadne pasty na pieczywo więc muszę spróbować tego wynalazku ;-)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,2 sekundy. Zapytań do SQL: 13