wegedzieciak.pl wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wegańskie zabielacze
Autor Wiadomość
gosia_w 


Pomogła: 86 razy
Dołączyła: 27 Wrz 2008
Posty: 5545
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-10-02, 22:08   

lilias, a może dodajesz sól w czasie gotowania? Ja solę dopiero po ugotowaniu, albo tuż przed końcem. Gotuję na dość dużym ogniu. A może za krótko moczysz?
 
 
lilias
[Usunięty]

Wysłany: 2010-10-02, 23:14   

moczę na noc, wylewam wodę, wstawiam ze świeżą i solę po dłuuuugim gotowaniu (przed wyłączeniem). ostatnio gotowałam 2 godziny jednego dnia i 1,5 drugiego bo jej chrupkość :evil: doprowadziła mnie do stanu wrzenia. i co? i guzik, dalej cholera zgrzytała w zębach. czy fasola może być za stara na gotowanie?
 
 
gosia_w 


Pomogła: 86 razy
Dołączyła: 27 Wrz 2008
Posty: 5545
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-10-03, 07:57   

lilias napisał/a:
czy fasola może być za stara na gotowanie?

tak.
 
 
lilias
[Usunięty]

Wysłany: 2010-10-03, 12:04   

zanim pozbędę się starych zapasów zakupię na rynku od rolnika fasolę latosią i zobaczę. jak mi się uda to starą wywalę :->

[ Dodano: 2010-10-10, 21:28 ]
melduję, że zakupiłam fasolę na rynku i ugotowałam na miękko bez problemów :shock: jak ja nie lubię wyrzucać jedzenia, ale stara fasola to przekleństwo normalnie :evil: za to dzisiaj odniosłam sukces. rodzinka( w tym teściowa) zjadła prawie cały gar krupniczku zabielonego namoczonym i zmiksowanym słonecznikiem :-D coraz mniej mlecznych rzeczy u mnie :-D :-D :-D
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 12