twarozek |
Autor |
Wiadomość |
maharetefka
Pomogła: 22 razy Dołączyła: 19 Gru 2008 Posty: 1566
|
Wysłany: 2012-01-06, 17:18 twarozek
|
|
|
hxxp://img12.imageshack.us/i/twarozekmigdalowy.jpg/]
moze kogos zainspiruje.
uwaga! ma duzo wapnia!
szklanke migdalow namoczyc na noc. rano obrac, zmiksowac na gladko z 1/3 szklanki wody. dodac wycisniety sok z cytryny, 2 lyzki oleju lnianego, sol, pieprz ziolowy, pokrojona rzodkiewke, szczypiorek, cebulke, wycisnac zabek czosnku. gotowe.
smacznego! |
_________________ go vegan!
|
|
|
|
|
gosia_w
Pomogła: 86 razy Dołączyła: 27 Wrz 2008 Posty: 5545 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2012-01-06, 17:34
|
|
|
Fajne, już wkrótce wiosna, będzie jak znalazł. Tylko to obieranie migdałów trochę trwa. A nerkowce niestety słodkie. |
|
|
|
|
maharetefka
Pomogła: 22 razy Dołączyła: 19 Gru 2008 Posty: 1566
|
Wysłany: 2012-01-06, 18:32
|
|
|
jeszcze moze byc wersja na slodko, z syropem z agawy, wanilia i rodzynkami, w sam raz do nalesnikow.
no a obieranie to zupelnie inna sprawa... |
_________________ go vegan!
|
|
|
|
|
Pipii
Pomogła: 37 razy Dołączyła: 14 Lut 2011 Posty: 1721 Skąd: śląsk
|
Wysłany: 2012-01-06, 18:43
|
|
|
Można zalać migdały wrzątkiem, skórka sama schodzi, wtedy nie jest raw, ale jest łatwiej.. |
|
|
|
|
gosia_w
Pomogła: 86 razy Dołączyła: 27 Wrz 2008 Posty: 5545 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2012-01-06, 19:31
|
|
|
Pipii, ja zalewam wrzątkiem, ale i tak obieranie trochę trwa. |
|
|
|
|
devil_doll [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-01-08, 12:28
|
|
|
ja robie na slono z sokiem z kiszonych ogorkow. |
|
|
|
|
maharetefka
Pomogła: 22 razy Dołączyła: 19 Gru 2008 Posty: 1566
|
Wysłany: 2012-01-08, 13:14
|
|
|
devil_doll napisał/a: | z sokiem z kiszonych ogorkow |
brzmi pysznie. wyprobuje napewno |
_________________ go vegan!
|
|
|
|
|
Pipii
Pomogła: 37 razy Dołączyła: 14 Lut 2011 Posty: 1721 Skąd: śląsk
|
Wysłany: 2012-01-09, 14:19
|
|
|
gosia_w napisał/a: | Pipii, ja zalewam wrzątkiem, ale i tak obieranie trochę trwa. |
Hmm.. dziwne, ja zalewam wrzątkiem, czekam jakieś 3 minuty, odlewam i takie gorąco obieram - błyskawicznie, ale trochę parzę palce. Coś za coś |
|
|
|
|
bronka
Supergirls don t cry
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 02 Lip 2009 Posty: 6426
|
Wysłany: 2012-01-09, 15:23
|
|
|
Ja migdały zalewam wrzątkiem, czekam aż skórka napuchnie, odlewam i zalewam zimną wodą. Dobrze się obiera. Niemalże wyskakują same |
|
|
|
|
maharetefka
Pomogła: 22 razy Dołączyła: 19 Gru 2008 Posty: 1566
|
Wysłany: 2012-01-09, 16:19
|
|
|
a ja wrzucam fajnego audiobuka i skubie, skubie, skubie te migdaly
jedynie w formie twarogowej moje dziecko jada orzechy
ps.jakby ktoras miala patent na o.wloskie dla dziecka plujacego orzechami to poprosze o pomysly(na inne ma uczulenie) |
_________________ go vegan!
|
|
|
|
|
Pipii
Pomogła: 37 razy Dołączyła: 14 Lut 2011 Posty: 1721 Skąd: śląsk
|
Wysłany: 2012-01-09, 16:19
|
|
|
bronka napisał/a: | Niemalże wyskakują same |
tak, dokładnie też tak mam naciskasz im na "dupkę" i siup - już golutki ) |
|
|
|
|
bronka
Supergirls don t cry
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 02 Lip 2009 Posty: 6426
|
Wysłany: 2012-01-09, 16:28
|
|
|
maharetefka napisał/a: | ps.jakby ktoras miala patent na o.wloskie dla dziecka plujacego orzechami to poprosze o pomysly(na inne ma uczulenie) |
pasztet, kotlety? My uwielbiamy. Nawet mleczko można z nich zrobić, a potem upiec na nim ciasto.
Pipii napisał/a: | naciskasz im na "dupkę" i siup - już golutki |
no tak mniej- wiecej |
|
|
|
|
maharetefka
Pomogła: 22 razy Dołączyła: 19 Gru 2008 Posty: 1566
|
Wysłany: 2012-01-09, 19:18
|
|
|
bronka, dzieki, wyprobuje! |
_________________ go vegan!
|
|
|
|
|
maga
mama Zioma
Pomogła: 79 razy Dołączyła: 03 Cze 2008 Posty: 4625 Skąd: sielsko izersko
|
Wysłany: 2012-01-09, 20:27
|
|
|
maharetefka, ja mielę włoskie w młynku do kawy na papkę (takie masło orzechowe). Swietnie smakuje w naleśnikach razem z powidłami śliwkowymi |
_________________
|
|
|
|
|
maharetefka
Pomogła: 22 razy Dołączyła: 19 Gru 2008 Posty: 1566
|
Wysłany: 2012-01-09, 20:29
|
|
|
maga, o, super pomysl! dzieki! |
_________________ go vegan!
|
|
|
|
|
serenatta
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 20 Gru 2011 Posty: 90 Skąd: Dublin, Kętrzyn
|
Wysłany: 2012-06-18, 23:23
|
|
|
wow, ja też jestem pod wrażeniem, jutro robię...dzięki |
_________________ hxxps://www.facebook.com/pages/Renata-Ledzinska/281668668618411?ref=hl
hxxp://pierwszezabki.pl]
|
|
|
|
|
jagodzianka
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 03 Wrz 2011 Posty: 2731 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2012-06-19, 00:20
|
|
|
Też taki robię tylko nie obieram migdałów. A to źle, że nie obieram? Poza smakiem są jeszcze jakieś minusy np. zdrowotne? |
_________________ hxxp://alterna-tickers.com] |
|
|
|
|
|