|
wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich
|
dynia hokkaido |
Autor |
Wiadomość |
Pipii
Pomogła: 37 razy Dołączyła: 14 Lut 2011 Posty: 1721 Skąd: śląsk
|
Wysłany: 2012-03-05, 20:53 dynia hokkaido
|
|
|
Kupiłam eko dynię hokkaido, jak zwykle, w tym samym sklepie, wyglądała bardzo ładnie. W domu przekrawam na pół - okazało się, iż ma grubą, około pół centymetrową warstwę ZIELONEGO miąższu pomiędzy skórą a pestkami - tak w środku, czyli obrać się tej warstwy nie da, bo praktycznie nic nie zostanie Nie wiem co to jest, pierwszy raz takie coś się wydarzyło. Dynię przekroiłam, zobaczyłam i schowałam do lodówki. Nie wiem czy użyć, czy wyrzucić, trochę się obawiam, że to może solanina w źle przechowywanej dyni tak się objawiła? Pytałam w sklepie, w którym ją kupowała, znajoma, która tam pracuje powiedziała, że mam wyrzucić, ona by wyrzuciła. Co Wy o tym myślicie? Warstwa jest gruba, wygląda mniej więcej tak jak czasami zielone są ziemniaki.. |
|
|
|
|
maga
mama Zioma
Pomogła: 79 razy Dołączyła: 03 Cze 2008 Posty: 4625 Skąd: sielsko izersko
|
Wysłany: 2012-03-05, 20:55
|
|
|
Pipii, To zupełnie normalne u hokkaido Ta dyńka ma to do siebie, że lubi być zielonawa w środku. W/g mnie nie masz się czym martwić, lecz cieszyć, że zdobyłaś jeszcze to cudo. Zazdraszczam |
_________________
|
|
|
|
|
Pipii
Pomogła: 37 razy Dołączyła: 14 Lut 2011 Posty: 1721 Skąd: śląsk
|
Wysłany: 2012-03-05, 20:57
|
|
|
no to zjadam zjadam Dziękuję :* Rozgłoszę wszem i wobec, iż zielona w środku dynia hokkaido nie truje
[ Dodano: 2012-03-06, 18:50 ]
Nie da się zjeść. Po upieczeniu śmierdziało w całym domu, dynia kwaśna i taka... cierpka. FUJ. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|