wegedzieciak.pl wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Gotowanie na parze
Autor Wiadomość
nestor2


Dołączył: 12 Mar 2009
Posty: 13
Wysłany: 2012-04-15, 11:16   Gotowanie na parze

Witam

Znacie jakieś ciekawe patenty na takie potrawy ??
 
 
Agnieszka 

Pomogła: 193 razy
Dołączyła: 02 Cze 2007
Posty: 5199
Wysłany: 2012-04-15, 12:20   

Temat chyba bardziej pasuje do działu kulinarnego. Jestem posiadaczem elektrycznego (3 poziomy) i najczęściej robię warzywa (potem skrapiam oliwą/ posypuję gomasio /jakiś sos zależy co mam, na co mamy smaka) ale popełniałam także m.in gołąbki z pekińskiej. Faszerowane warzywa bardziej smakują mi pieczone
Zerknij:
hxxp://wegedzieciak.pl/viewtopic.php?t=5748&highlight=parze
hxxp://wegedzieciak.pl/viewtopic.php?t=2733&highlight=parze
hxxp://wegedzieciak.pl/viewtopic.php?t=1379&highlight=parze
hxxp://wegedzieciak.pl/viewtopic.php?t=6236&highlight=parze
o różnych sposobach parowania:
hxxp://wegedzieciak.pl/viewtopic.php?t=736&highlight=parze
 
 
Jadłonomia 


Pomogła: 3 razy
Dołączyła: 01 Kwi 2012
Posty: 145
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-04-15, 19:47   

Ja na parze gotuję wszystko i najczęściej według tej samej metody - obgotowuję warzywa na parze, następnie przygotowuję jakiś lekki winegret i dużo świezych ziół i wszystko mieszam, mniam :)

[ Dodano: 2012-04-15, 19:47 ]
No i sajgonki, sajgonki na parze! To jest hit :)
_________________
Blog z roślinnymi przepisami, gdzie w roli głównej występują bulwy, korzenie, liście i inne chwasty.

hxxp://www.jadlonomia.com
 
 
dżo 


Pomogła: 142 razy
Dołączyła: 04 Cze 2007
Posty: 5422
Skąd: między polem a łąką
Wysłany: 2012-04-15, 20:05   

Jadłonomia, a co dajesz do środku swoich sajgonek?
 
 
Jadłonomia 


Pomogła: 3 razy
Dołączyła: 01 Kwi 2012
Posty: 145
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-04-15, 20:35   

Zależy od sezonu :mryellow:
Tartą marchewkę, sałatę, kapustę, słupki ogórka, słupki cukinii, boczniaki albo inne grzyby, szczypiorki, groszek cukrowy a nawet młodą pokrzywę :)
_________________
Blog z roślinnymi przepisami, gdzie w roli głównej występują bulwy, korzenie, liście i inne chwasty.

hxxp://www.jadlonomia.com
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 12