Gotowanie na parze |
Autor |
Wiadomość |
nestor2
Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 13
|
Wysłany: 2012-04-15, 11:16 Gotowanie na parze
|
|
|
Witam
Znacie jakieś ciekawe patenty na takie potrawy ?? |
|
|
|
|
Agnieszka
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 5199
|
Wysłany: 2012-04-15, 12:20
|
|
|
Temat chyba bardziej pasuje do działu kulinarnego. Jestem posiadaczem elektrycznego (3 poziomy) i najczęściej robię warzywa (potem skrapiam oliwą/ posypuję gomasio /jakiś sos zależy co mam, na co mamy smaka) ale popełniałam także m.in gołąbki z pekińskiej. Faszerowane warzywa bardziej smakują mi pieczone
Zerknij:
hxxp://wegedzieciak.pl/viewtopic.php?t=5748&highlight=parze
hxxp://wegedzieciak.pl/viewtopic.php?t=2733&highlight=parze
hxxp://wegedzieciak.pl/viewtopic.php?t=1379&highlight=parze
hxxp://wegedzieciak.pl/viewtopic.php?t=6236&highlight=parze
o różnych sposobach parowania:
hxxp://wegedzieciak.pl/viewtopic.php?t=736&highlight=parze |
|
|
|
|
Jadłonomia
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 01 Kwi 2012 Posty: 145 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2012-04-15, 19:47
|
|
|
Ja na parze gotuję wszystko i najczęściej według tej samej metody - obgotowuję warzywa na parze, następnie przygotowuję jakiś lekki winegret i dużo świezych ziół i wszystko mieszam, mniam
[ Dodano: 2012-04-15, 19:47 ]
No i sajgonki, sajgonki na parze! To jest hit |
_________________ Blog z roślinnymi przepisami, gdzie w roli głównej występują bulwy, korzenie, liście i inne chwasty.
hxxp://www.jadlonomia.com |
|
|
|
|
dżo
Pomogła: 142 razy Dołączyła: 04 Cze 2007 Posty: 5422 Skąd: między polem a łąką
|
Wysłany: 2012-04-15, 20:05
|
|
|
Jadłonomia, a co dajesz do środku swoich sajgonek? |
|
|
|
|
Jadłonomia
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 01 Kwi 2012 Posty: 145 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2012-04-15, 20:35
|
|
|
Zależy od sezonu
Tartą marchewkę, sałatę, kapustę, słupki ogórka, słupki cukinii, boczniaki albo inne grzyby, szczypiorki, groszek cukrowy a nawet młodą pokrzywę |
_________________ Blog z roślinnymi przepisami, gdzie w roli głównej występują bulwy, korzenie, liście i inne chwasty.
hxxp://www.jadlonomia.com |
|
|
|
|
|