kiełbaski |
Autor |
Wiadomość |
anielski-torcik
Dołączyła: 28 Lut 2012 Posty: 77
|
Wysłany: 2012-04-29, 22:20 kiełbaski
|
|
|
Zrobiłam kiełbaski na grila z fasolki adzuki
2012042910491.jpg
|
|
Plik ściągnięto 502 raz(y) 290,35 KB |
|
|
|
|
|
maharetefka
Pomogła: 22 razy Dołączyła: 19 Gru 2008 Posty: 1566
|
Wysłany: 2012-04-29, 23:26
|
|
|
jakie fajne!
podzielisz sie przepisem o ile to nie sekret? |
_________________ go vegan!
|
|
|
|
|
anielski-torcik
Dołączyła: 28 Lut 2012 Posty: 77
|
Wysłany: 2012-04-29, 23:35 kiełbaski
|
|
|
pewnie fasolkę namoczoną gotujemy (ja miałam ok 2 szklanek, może 2,5- na oko wsypywałam), odstawiamy aby ostygła. Następnie blendujemy, dodajemy 2 łyżki oleju, 2 łyżki musztardy, przyprawy (sól, pieprz, majeranek, można czosnek itp). Masa jest gęsta i bardzo lepiąca. Lepimy kiełbaski. Próbowałam robić je tak jak kopytka ale nie chciały się rulować, musiałam po prostu lepić i "sklejać" tam gdzie się zrywało. I gotowe Alternatywa dla sojowych polsoji |
|
|
|
|
jagodzianka
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 03 Wrz 2011 Posty: 2731 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2012-04-30, 07:05
|
|
|
I one na grillu się nie rozwalą? |
_________________ hxxp://alterna-tickers.com] |
|
|
|
|
anielski-torcik
Dołączyła: 28 Lut 2012 Posty: 77
|
Wysłany: 2012-04-30, 08:26 kiełbaski
|
|
|
nie wiem. trzeba wypróbować Wydają się zwarte |
|
|
|
|
maharetefka
Pomogła: 22 razy Dołączyła: 19 Gru 2008 Posty: 1566
|
Wysłany: 2012-04-30, 08:35
|
|
|
anielski-torcik, dzieki! na dniach wyprobuje, tylko u mnie wersja z piekarnika raczej nie z grila bedzie |
_________________ go vegan!
|
|
|
|
|
anielski-torcik
Dołączyła: 28 Lut 2012 Posty: 77
|
Wysłany: 2012-04-30, 10:50 kiełbaski
|
|
|
ja dziś spróbuję może i napiszę |
|
|
|
|
Jadłonomia
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 01 Kwi 2012 Posty: 145 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2012-05-02, 23:40
|
|
|
anielski torcik a myślisz, że da radę z czegoś innego niż fasola adzuki? |
_________________ Blog z roślinnymi przepisami, gdzie w roli głównej występują bulwy, korzenie, liście i inne chwasty.
hxxp://www.jadlonomia.com |
|
|
|
|
anielski-torcik
Dołączyła: 28 Lut 2012 Posty: 77
|
Wysłany: 2012-05-03, 20:46
|
|
|
hej, słuchajcie. Przełamała mi się na pół ale nie rozkruszyła. Wydaje mi się, że jakby ją agarem potraktować byłaby prawie jak z polsoji
Jadłonomia, nie wiem. Fasola adzuki wydaje mi się twardsza od innych, ale możesz spróbować i napisać! |
|
|
|
|
Jadłonomia
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 01 Kwi 2012 Posty: 145 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2012-05-04, 12:22
|
|
|
anielski-torcik ja chyba spróbuję z tym agarem |
_________________ Blog z roślinnymi przepisami, gdzie w roli głównej występują bulwy, korzenie, liście i inne chwasty.
hxxp://www.jadlonomia.com |
|
|
|
|
anielski-torcik
Dołączyła: 28 Lut 2012 Posty: 77
|
Wysłany: 2012-05-04, 17:29
|
|
|
Super Jadłonomia, napiszesz jak wyszły?
Zapraszam na stronę
hxxp://www.facebook.com/Witalnoscnatalerzu |
|
|
|
|
|