słone paluszki z fasolki szparagowej |
Autor |
Wiadomość |
go.
Pomogła: 86 razy Dołączyła: 27 Lut 2011 Posty: 6285 Skąd: toro
|
Wysłany: 2012-07-05, 09:15 słone paluszki z fasolki szparagowej
|
|
|
fasolkę szparagową żółtą lub zieloną wrzucić do osolonej wody i krótko obgotować, na oko ze 3 minutki. (chociaż kumpela robi bez obgotowywania jeśli w sezonie -fasolka nie mrożona) Odsączyć.
Dalej jak kotlety- w jajko + sól + panierkę- sezam/bułkę tartą/ kukurydziane/... i na olej. Smażyć na rumiano. Do kubka i na stół
U nas latem są imprezowym hitem, podawane w pakiecie z chipsami np. z pomidorów
Wszyscy "obcy" zawsze mają takie miny |
_________________ "Bez odchyleń od normy niemożliwy jest postęp." Zappa |
Ostatnio zmieniony przez go. 2012-07-05, 09:48, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
ań
Berserk fan
Pomogła: 90 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 6991
|
Wysłany: 2012-07-05, 09:39
|
|
|
gosia z badylem, fantastiko.
ale czy jest wersja wegan? |
_________________ Jag 2004; Lefo 2008; Dobr 2012 |
|
|
|
|
seminko
samosiejka
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 18 Lip 2010 Posty: 2027 Skąd: znad rzeki
|
Wysłany: 2012-07-05, 10:15
|
|
|
No, właśnie ja zrobiłam taką: minę
Brzmi świetnie, ale też się zastanawiam nad wegan wersją (choć my czasem używamy jajek, to ja osobiście zawsze wolę bez) |
_________________ "wiara w to,że okoliczności działają na naszą korzyść, ostatecznie sprawia, że tak jest." Chris Prentiss |
|
|
|
|
go.
Pomogła: 86 razy Dołączyła: 27 Lut 2011 Posty: 6285 Skąd: toro
|
Wysłany: 2012-07-05, 10:55
|
|
|
my owo, więc bez problemowo
Ale przez Was zaczęłam się zastanawiać czy by się nie dało bezjajkowych i pieczonych paluszków zrobić. Tak, żeby nie wyszły za suche, a jednak sztywne i z panierką hmmm muszę pokombinować |
_________________ "Bez odchyleń od normy niemożliwy jest postęp." Zappa |
|
|
|
|
Kawonka
Pomogła: 14 razy Dołączyła: 26 Maj 2011 Posty: 284
|
Wysłany: 2012-07-05, 11:43
|
|
|
A chipsy z pomidorów to jak? Wysuszone w suszarce, na słońcu, w piekarniku czy jeszcze inne? |
|
|
|
|
Agnieszka
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 5199
|
Wysłany: 2012-07-05, 11:59
|
|
|
ań, Tantra: robiłam fasolkę jak pakorę (ciasto jest bez jajka) mój wariant był z głębokiego tłuszczu więc bardziej kaloryczny. Druga opcja może taka: hxxp://www.evergreen.pl/grochowa-mieszanka-panierowania-pikantna-p-1830.html jest i bez jajek, i bez glutenu. Miałam kiedyś czeską panierkę (w wersji łagodnej niestety nie pamiętam czy taką) i przy kotletach się sprawdzała. |
|
|
|
|
|