wegedzieciak.pl wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
słone paluszki z fasolki szparagowej
Autor Wiadomość
go. 


Pomogła: 86 razy
Dołączyła: 27 Lut 2011
Posty: 6285
Skąd: toro
Wysłany: 2012-07-05, 08:15   słone paluszki z fasolki szparagowej

fasolkę szparagową żółtą lub zieloną wrzucić do osolonej wody i krótko obgotować, na oko ze 3 minutki. (chociaż kumpela robi bez obgotowywania jeśli w sezonie -fasolka nie mrożona) Odsączyć.
Dalej jak kotlety- w jajko + sól + panierkę- sezam/bułkę tartą/ kukurydziane/... i na olej. Smażyć na rumiano. Do kubka i na stół :D

U nas latem są imprezowym hitem, podawane w pakiecie z chipsami np. z pomidorów
Wszyscy "obcy" zawsze mają takie miny :shock:
_________________
"Bez odchyleń od normy niemożliwy jest postęp." Zappa
Ostatnio zmieniony przez go. 2012-07-05, 08:48, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Berserk fan


Pomogła: 90 razy
Dołączyła: 02 Cze 2007
Posty: 6991
Wysłany: 2012-07-05, 08:39   

gosia z badylem, fantastiko.
ale czy jest wersja wegan?
_________________
Jag 2004; Lefo 2008; Dobr 2012
 
 
seminko 
samosiejka

Pomogła: 15 razy
Dołączyła: 18 Lip 2010
Posty: 2027
Skąd: znad rzeki
Wysłany: 2012-07-05, 09:15   

No, właśnie ja zrobiłam taką: :shock: minę :lol:
Brzmi świetnie, ale też się zastanawiam nad wegan wersją (choć my czasem używamy jajek, to ja osobiście zawsze wolę bez)
_________________
"wiara w to,że okoliczności działają na naszą korzyść, ostatecznie sprawia, że tak jest." Chris Prentiss
 
 
go. 


Pomogła: 86 razy
Dołączyła: 27 Lut 2011
Posty: 6285
Skąd: toro
Wysłany: 2012-07-05, 09:55   

my owo, więc bez problemowo ;)
Ale przez Was zaczęłam się zastanawiać czy by się nie dało bezjajkowych i pieczonych paluszków zrobić. Tak, żeby nie wyszły za suche, a jednak sztywne i z panierką hmmm muszę pokombinować :mryellow:
_________________
"Bez odchyleń od normy niemożliwy jest postęp." Zappa
 
 
Kawonka 

Pomogła: 14 razy
Dołączyła: 26 Maj 2011
Posty: 284
Wysłany: 2012-07-05, 10:43   

A chipsy z pomidorów to jak? Wysuszone w suszarce, na słońcu, w piekarniku czy jeszcze inne?
 
 
Agnieszka 

Pomogła: 193 razy
Dołączyła: 02 Cze 2007
Posty: 5199
Wysłany: 2012-07-05, 10:59   

ań, Tantra: robiłam fasolkę jak pakorę (ciasto jest bez jajka) mój wariant był z głębokiego tłuszczu więc bardziej kaloryczny. Druga opcja może taka: hxxp://www.evergreen.pl/grochowa-mieszanka-panierowania-pikantna-p-1830.html jest i bez jajek, i bez glutenu. Miałam kiedyś czeską panierkę (w wersji łagodnej niestety nie pamiętam czy taką) i przy kotletach się sprawdzała.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 12