Grahamki na zakwasie |
Autor |
Wiadomość |
Ania D.
Pomogła: 115 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 2196
|
Wysłany: 2009-04-03, 21:25
|
|
|
Gosiu, ja bym za pierwszym razem proponowała z ziemniakami. Oczywiście, uda się i bez nich, ale będą już nieco inne. Jak nie gotujesz ziemniaków osobno, to może wrzuć je np. do gotującej się zupy i tak ugotuj. |
|
|
|
|
gosia_w
Pomogła: 86 razy Dołączyła: 27 Wrz 2008 Posty: 5545 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2009-04-03, 21:33
|
|
|
Dzięki Aniu, wobec tego zrobię z ziemniakami. Ugotuję więcej, to sobie zjem, bo lubię, a od 2 lat prawie nie jem. Moje dziecko zup nie je, poza dyniową (bez ziemniaków), więc nie mam zupy, z której mogę wyjąć ziemniaki |
|
|
|
|
gemi
Matka Polka ;)
Pomogła: 40 razy Dołączyła: 30 Wrz 2008 Posty: 2460
|
Wysłany: 2012-10-11, 12:50
|
|
|
po prostu pyszne, miękkie, lekko wilgotne, pięknie pachną. I wcale nie poczułam w smaku, że są w 100% z mąki pełnoziarnistej.
Właśnie zakręciłam ciasto i idę formować bułki. Piekę już 3 raz - dziś orkiszowe bez ziemniaków. |
_________________ "Nowego kłamstwa słucha się chętniej aniżeli starej prawdy" (A.Czechow) |
|
|
|
|
gemi
Matka Polka ;)
Pomogła: 40 razy Dołączyła: 30 Wrz 2008 Posty: 2460
|
Wysłany: 2013-03-09, 09:26
|
|
|
u mnie bułki są stałym punktem w menu. Rodzina przepada za bułami
Robiłam nawet w wersji z duszoną cebulką zamiast ziemniaków - wyszły pyszne, wilgotne, aromatyczne i puchate. |
|
|
|
|
|