Pasteryzowanie ? |
Autor |
Wiadomość |
AnyaVeg
Dołączył: 17 Sie 2013 Posty: 1
|
Wysłany: 2013-08-17, 21:53 Pasteryzowanie ?
|
|
|
Nie wiem czy temet pasuje, czy nie powinien być w przetworach ale zastanawialam się czy ktos kiedyś próbował zapasteryzować mleko rośline? sojowe, migdałowe, owsiane? w sensie czy jesli zagotuje zeby sloik zrobil "pyk" to czy ono bedzie dzialac (czy bedzie moglo stac dłuzej) jestem studnetką i nie stać mnie na litr mleka za 10 zl a robić codziennie to nielada wyzwanie.. |
_________________ tobeveganvet.blogspot.com |
|
|
|
|
dzoana_de
Dołączyła: 09 Paź 2013 Posty: 3
|
Wysłany: 2013-10-09, 10:49
|
|
|
Wydaje mi się, że powinno się zawekować. Niemniej nigdy tego nie robiłam, ale warto spróbować. Zrobię to i dam znać jakie efekty są |
|
|
|
|
|