Wegan "ryba" w occie |
Autor |
Wiadomość |
Sylwia8
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 20 Wrz 2012 Posty: 944
|
Wysłany: 2014-03-03, 11:25 Wegan "ryba" w occie
|
|
|
Dla początkujących wegusów, co by mieli pod ręką sprawdzony przepis
- Kotlety sojowe ugotować, odcedzić, ostudzić, wytarzać w tartej bułce, usmażyć;
- zalać zalewą ugotowaną z cebuli, pieprzu, ziela angielskiego, soli, wody, octu, liścia laurowego i cukru;
- odstawić do jutra a jutro pochłaniać bez opamiętania
Szczegóły: hxxp://wszystkojestwglowie.blogspot.com/2014/03/weganska-ryba-w-occie.html
100_3408-crop2.JPG
|
|
Plik ściągnięto 112 raz(y) 649,24 KB |
|
_________________ Mój wegański blog - hxxp://wszystkojestwglowie.pl |
|
|
|
|
Agnieszka
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 5199
|
Wysłany: 2014-03-03, 17:48
|
|
|
popełniam 2-3 razy w roku, tekturę skrapiam tamarii i krótko odsmażam, bez panierki. W zalewie jest marchew i inne korzeniowe. Ocet to jabłkowy z domieszką spirytusowego (nie jestem fanem spożywania przez dzieci rzeczy w octowej zalewie ale 4-5 razy w roku bywa obecnie ale nie mam maluszka) w jakimś temacie świątecznym chyba z mali się dogadywałyśmy kulinarnie w tym temacie. |
|
|
|
|
Maple Leaf
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 23 Lut 2012 Posty: 952 Skąd: Calgary
|
Wysłany: 2014-03-03, 19:01
|
|
|
Jeszcze nigdy nie robiłam takich kotletów w zalewie, czas to zmienić A Mama moja jak robi wersję z trupem, to obtacza w skrobii ziemniaczanej zamiast bułki. Ponoć nie odpada wtedy ta panierka, jak poleży w zalewie. Ale nie wiem, nie znam się, nie próbowałam, nie jadłam... |
|
|
|
|
Sylwia8
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 20 Wrz 2012 Posty: 944
|
Wysłany: 2014-03-03, 22:56
|
|
|
No mój maluszek póki co tego nie tyka więc walę spirytusowy bo bardziej kwaśny A taka panierka też nie odpada, I swear! Meaple - najwyższy czas, naprawdę! |
_________________ Mój wegański blog - hxxp://wszystkojestwglowie.pl |
|
|
|
|
Maple Leaf
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 23 Lut 2012 Posty: 952 Skąd: Calgary
|
Wysłany: 2014-03-04, 10:06
|
|
|
Sylwia8, tak, jak mówię- nie jadłam, to nie wiem. Ale wypróbuję Twój przepis w weekend |
|
|
|
|
|