THERMOMIX |
Autor |
Wiadomość |
lemonka
Dołączył: 08 Gru 2008 Posty: 49
|
Wysłany: 2013-12-08, 18:03
|
|
|
Gosia, dziękuję bardzo! W takim razie spróbuję zrobić jak napisałaś. A teraz jestem na etapie szukania blendera z żyrafką i z tarkami bo dziś (!) spalił mi się mój Braun W sumie już miał pęknięty duży pojemnik i trochę stępione noże. Chciałabym już jutro kupić bo był uzywany codziennie niemal i jak tu żyć bez niego . Teraz siedzę i szukam opinii w sieci
A czy mogę tutaj pytać o Blendteca? Chyba nikt się nie obrazi
Gosiu, a czy ten mniejszy pojemnik można dokupić gdzieś w Polsce? Na stronie dystrybutora nie mogę znaleźć. Ja mam bardzo duży ten kielich i mniejszych ilości w nim robić nie potrafię. A jak Ty robiłaś masła w dużym to ile mniej-więcej orzechów sypałaś? Dodawałaś oleju czy z samych orzechów robiłaś? |
_________________ hxxp://www.szipszop.pl] |
|
|
|
|
lamialuna
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 16 Cze 2010 Posty: 1396 Skąd: Eire
|
Wysłany: 2014-05-19, 19:19
|
|
|
ok to ja podbijam temat bo wlasnie mi padla sokowirowka... widze, ze malo tu uzywaczy - drogi to sprzet ale mam znajomych ktorzy maja to juz 10lat i dalej smiga jak ta lala no i czestowali nas cudami z tego i czad. Nie lubie elektrycznych urzadzen ale tu w Eire piecyki i tak elektryczne...
zastanawiam sie np czy ten sprzet potrafi marchewke swieza na pure ogarnac, taki niepasteryzowany twor a;la kubus... |
_________________ hxxp://alterna-tickers.com] hxxp://pierwszezabki.pl]
Zapraszam na profile Facebook'owe
FreeThePuppets & Vegeluna & SlingShoe |
|
|
|
|
koralina1987
Dołączyła: 28 Wrz 2013 Posty: 937
|
Wysłany: 2014-05-20, 17:19
|
|
|
oczywiście, że potrafi każdemu zawsze i wszędzie polecam Thermomix, choć wiadomo tani nie jest ale to wydatek raz na 20 lat. |
_________________ hxxp://www.suwaczki.com/]
hxxp://www.suwaczek.pl/]
Zapraszam - hxxp://quchniawege.blogspot.com/ |
|
|
|
|
bojster
Pomógł: 66 razy Dołączył: 02 Cze 2007 Posty: 2847 Skąd: Neverwhere
|
Wysłany: 2014-05-20, 20:28
|
|
|
Mamy Thermomix. Nie powiem, żeby był jakoś intensywnie wykorzystywany, ale namiętnie robię w nim hummus czy soki przecierowe i daje radę. Ciasto na pizzę czy naleśniki, jakieś zupki, sałatkę, ratatouille i takie tam różne - też mi się zdarzało robić i wychodziły. Ja nie jestem specjalnie biegły kuchennie, więc dla mnie to jest najlepszy sposób żeby coś trudniejszego upichcić, a wyobrażam sobie, że jak ktoś ume gotować, to w Thermomiksie będzie potrafił zrobić wszystko. |
|
|
|
|
|