wegedzieciak.pl wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich



FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
mleczka wegańskie
Autor Wiadomość
Veronique 


Dzieci: Danika, Tymon
Pomogła: 3 razy
Dołączyła: 14 Lis 2014
Posty: 898
Skąd: Tübingen
Wysłany: 2015-04-28, 07:57   

Dzięki gosia_w, za Twoja rada tak zrobiłam, nie namoczylam, nie obralam, zblendowalam z woda, i wyszło ciekawe mleko do kaszy kukurydzianej dzis na śniadanie. Nie lubię słodkich smaków wiec nie dodawałam syropów. Następnym razem spróbuje z cynamonem! :-)
_________________




Anyone who doesn't go crazy can't be normal.
  
 
 
Veronique 


Dzieci: Danika, Tymon
Pomogła: 3 razy
Dołączyła: 14 Lis 2014
Posty: 898
Skąd: Tübingen
Wysłany: 2015-04-29, 06:43   

Jeszcze a propo mlek, czasem przecedzam tzw. pulpę, czasem nie w zależności do czego chce użyć mleko. Np dzis rano odcedzilam mleko migdałowe do ugotowania jaglanki. Do czego te farfocle potem użyć oprócz ciast (ledwo sie wyrabiam z normalnymi posiłkami wiec nie widze sie pieczacej ciasta, tym bardziej ze nie przepadam za słodkim)? Ktos ma jakis pomysł?
_________________




Anyone who doesn't go crazy can't be normal.
 
 
bodi 
lucky lucky me :)


Dzieci: dwie panny
Pomogła: 91 razy
Dołączyła: 02 Cze 2007
Posty: 4234
Skąd: UK
Wysłany: 2015-04-29, 12:45   

Wszelkiego rodzaju placki,naleśniki etc. Pasztety.zageszczanie zup,sosow.
_________________

 
 
eM 


Pomogła: 3 razy
Dołączyła: 12 Lip 2013
Posty: 397
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-04-29, 13:23   

Veronique, można zrobić np. serek http://www.olgasmile.com/serek-z-migdalow.html gdzieś jeszcze miałam jakiś przepis, ale nie mogę teraz znaleźć.
Jako peeling do twarzy, maseczka.
Dodatek do owsianki, kaszy jaglanej, do koktajli ewentualnie coś takiego http://pinkcake.blox.pl/2...-migdalowo.html

edycja:
Jeszcze mi się przypomniały te dwa przepisy http://ohsheglows.com/201...sters-oil-free/ http://www.edibleperspect...eakfast-br.html tylko już przy nich trochę pracy ;)
  
 
 
Veronique 


Dzieci: Danika, Tymon
Pomogła: 3 razy
Dołączyła: 14 Lis 2014
Posty: 898
Skąd: Tübingen
Wysłany: 2015-04-29, 21:23   

Dzięki bodi i eM,

Do jaglanki czy owsianki czasem wlasnie dodaje, a właściwie to nie dodaje tylko nie odcedzam mleka. A czasem odcedzam bo lubię mieć takie gladziutkie, aksamitne, wolne od "farfocli" mleczko.

Do racuchow i naleśnikow dobry pomysł, tez niby stosuje nie odcedzajac.
Przejrzę te serki i placki...
Nie lubię robić w kuchni...ale smak domowego mleka mnie do tego zmusza...
_________________




Anyone who doesn't go crazy can't be normal.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,17 sekundy. Zapytań do SQL: 11