wegedzieciak.pl wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
mleko roslinne+grzybek tybetański.....
Autor Wiadomość
Albertyna 

Pomogła: 5 razy
Dołączyła: 14 Wrz 2012
Posty: 488
Skąd: Warszawa
  Wysłany: 2015-07-22, 18:30   mleko roslinne+grzybek tybetański.....

Postanowiłam zrobić sobie kefirek, o taki:
hxxp://www.panzielonka.com/grzybek-tybetanski-naturalny-probiotyk.html]probiotyk- kefirek
Nie mam ŻADNEGO pojęcia o grzybku tybetańskim, kupiłam go na Allegro, no i pierwsze koty za płoty- wypiłam, było lekko kwaśne... Powinno byc, czy czeka mnie biegunka w nocy? Powiedzcie, że nie!
_________________
Doradca Noszenia ClauWi®
 
 
Alispo 


Pomogła: 127 razy
Dołączyła: 02 Cze 2007
Posty: 5941
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-07-22, 20:57   

Powinno
_________________
facebook.com/dtogon
 
 
Albertyna 

Pomogła: 5 razy
Dołączyła: 14 Wrz 2012
Posty: 488
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-07-23, 08:44   

Alispo napisał/a:
Powinno

Powinno co? ;-)

W każdym razie informuje, że ze mną wszystko ok, to znaczy, że zrobiłam dobrze. :-)
Wczoraj był z mleka migdałowego, a dziś będzie z sojowego.


Mam jeszcze jedno pytanie- co z łączeniem takiego "kefirku" z przykładowo kapusta kiszoną. To samo co po melcznym jogurcie? ;) Nie to, że się panicznie boją biegunki, ale wolę jej uniknąc jak można :)
Musiałam brać antybiotyki przez 5 dni i teraz chcę wcinać jak najwięcej wegańskich probiotyków, a są to kiszonki, no i wspomniany kefirek.
_________________
Doradca Noszenia ClauWi®
 
 
Alispo 


Pomogła: 127 razy
Dołączyła: 02 Cze 2007
Posty: 5941
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-07-23, 09:08   

Lekko kwaśne powinno byc ;)
_________________
facebook.com/dtogon
 
 
Albertyna 

Pomogła: 5 razy
Dołączyła: 14 Wrz 2012
Posty: 488
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-07-23, 09:22   

Dzieki! :-)
A wiesz może jak z tym łączeniem z kapucha kiszoną?
_________________
Doradca Noszenia ClauWi®
 
 
gosia_w 


Pomogła: 86 razy
Dołączyła: 27 Wrz 2008
Posty: 5545
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-07-23, 14:10   

Albertyna, a musisz łączyć? może np. kefirek na drugie śniadanie, a kapusta do obiadu?
 
 
Albertyna 

Pomogła: 5 razy
Dołączyła: 14 Wrz 2012
Posty: 488
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-07-27, 09:06   

gosia_w, no niby nie muszę, ale tak mi do śniadania oba pasowały ;)

Robię kefirek w wersji hard- ponieważ sojowe ze sklepu się skończyło, w połowie zalałam sojowym, a w połowie- robionym w domu dłonecznikowo-orzechowym (bardziej słonecznikowym). Rano widzę, że zrobiły się dwie wyraźne warstwy. Zobaczymy co zobaczę wieczorem..... :-o
_________________
Doradca Noszenia ClauWi®
 
 
Albertyna 

Pomogła: 5 razy
Dołączyła: 14 Wrz 2012
Posty: 488
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-07-28, 20:35   

Wersja "hard" przeszła, ale niestety- kefir miał dwie wyraźne striktury- płynną i gęstą, czyli widać było dwa mleka. W takich momentach się zastanawiam co dodają do kupnych "mlek" roslinnych, ze są zupełnie inne niż te robione w domu?
W kazdym razie- niezleżnie od stuktury grzybek nadal pyszny, a my rozkoszujemy się placuszkami z grzybkiem i mąką gryczaną. Polecam! :)
_________________
Doradca Noszenia ClauWi®
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 13