wegedzieciak.pl wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Akcja "Luty z kaszą na śniadanie"!
Autor Wiadomość
diancia 


Pomogła: 7 razy
Dołączyła: 01 Lut 2011
Posty: 2447
Skąd: Kraków
Wysłany: 2016-02-09, 14:19   

o, ale fajnie, że pamiętacie :mryellow: u nas kasza na śniadanie nieustannie od lat ;) Najczęściej owsianka - tu mistrzem jest Mężu: gotuje dla wszystkich gar owsianki na wodzie z moczonymi rodzynkami i bananem dzień wcześniej, a raniutko sobie odgrzewa, potem jem ja i dziecię. Najczęstsze dodatki - dżem truskawkowy bez cukru + płatki migdałowe i odrobina syropu klonowego lub miodu spadziowego. Daje pałera :-) :-) :-)
_________________
hxxp://www.suwaczki.com/]
 
 
edysqa 


Pomogła: 6 razy
Dołączyła: 02 Sie 2009
Posty: 1093
Skąd: Fasolków domek na wsi :-)
Wysłany: 2016-02-26, 09:23   

Super, że znów się dzieje :-) ostatnio kopiując posty z bloga trafiłam na te z lutego o kaszy :-)
Dzisiaj u mnie będzie wg mnie najbardziej śniadaniowa jaglanka :-)
_________________
Moje gotowanie:
www.zakreconywegeobiad.pl
bezglutenowe:
www.bezglutenowewege.blogspot.com
 
 
arahja 


Pomogła: 26 razy
Dołączyła: 23 Cze 2008
Posty: 1148
Skąd: brno
Wysłany: 2016-02-26, 17:44   

:)
Ja twardo, chociaż nie zawsze na śniadanie. Jadę z jęczmienną, pozostałe już wykończyłam. W środę przeprowadzka, więc miałam marzenie wyjeść wszystko do końca, już wiem, że się nie uda. Ale i tak nie najgorzej...
_________________
hxxp://czeski-sen.blogspot.cz
 
 
Salamandra*75 
Salamandra*75

Pomogła: 22 razy
Dołączyła: 11 Lis 2007
Posty: 1294
Wysłany: 2016-02-28, 20:46   

A Z CZYM JĘCZMIENNA NA ŚNIADANIE U WAS?
_________________
hxxp://fajnamama.pl]
hxxp://fajnamama.pl]
 
 
Veronique 


Pomogła: 3 razy
Dołączyła: 14 Lis 2014
Posty: 922
Skąd: Tübingen
Wysłany: 2016-03-23, 18:57   

Pewnie juz o tym było pisane, wybaczcie, ostatnio ktos mi doradził bym inaczej niz do tej pory gotowała kasze jaglaną. Abym przelała ja najpierw wrzątkiem a potem wrzucila do wrzatku. Musze przyznać ze smakuje super gotowana w taki sposób. Nie
Ma tego charakterystycznego gorzkiego posmaku. Czy ja czegoś nie zabijam (jakis składników cennych) parząc ja najpierw i wyrzucając potem do wrzatku?
_________________
hxxp://www.maluchy.pl]

hxxp://www.maluchy.pl]

Anyone who doesn't go crazy can't be normal.
 
 
strzyga 


Pomogła: 10 razy
Dołączyła: 19 Wrz 2012
Posty: 845
Skąd: Kato
Wysłany: 2016-03-23, 20:38   

Ja jaglankę najpierw podprażam (w tym samym garnku, w którym potem gotuję) i nigdy nie jest gorzka. Podprażoną zalewam normalnie zimną wodą (kuchenkę ustawiam na najwyższą moc i bardzo szybko się zagotowuje). A co do utraty wartości odżywczych to chyba nie ma znaczenia skoro i tak się ją potem gotuje? Co ma stracić to straci (tzn. ewentualnie może jakieś witaminy bo mikroelementy nie są raczej wrażliwe na temp.)
_________________
hxxp://www.suwaczki.com/]
hxxp://www.suwaczki.com/]
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,51 sekundy. Zapytań do SQL: 13