wegedzieciak.pl wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
naleśniki
Autor Wiadomość
Kamm 

Pomogła: 26 razy
Dołączyła: 18 Paź 2007
Posty: 1737
Wysłany: 2008-02-19, 19:10   

Nie wychodzą wtedy tluste ? i dlaczego pierwsze pięc bylo super dopiero kolejne sie rozwalaly :mrgreen:
_________________
hxxp://picasaweb.google.com/acmme.bizuteria.autorska/ Moja biżuteria !
 
 
Lily 


Pomogła: 425 razy
Dołączyła: 04 Cze 2007
Posty: 18041
Wysłany: 2008-02-19, 19:14   

jeśli posmarujesz cienko to nawet nie poczujesz, że to smażone :)
_________________
hxxp://www.wegetarianskiblog.blox.pl]Blog wegetariańskihttp://www.zielonastrona.blogspot.com], blog mniej wegetariański
 
 
Ewa
[Usunięty]

Wysłany: 2008-02-19, 19:16   

Nie wychodzą tłuste, bo patelnię tylko przesmarowujesz lekko pędzelkiem. Mi też po kilku sztukach zaczynają zbyt przywierać i ciężko je przewrócić, dla mnie to znak, że czas na przesmarowanie.
 
 
Kamm 

Pomogła: 26 razy
Dołączyła: 18 Paź 2007
Posty: 1737
Wysłany: 2008-02-20, 05:19   

Dizięki kobitki , jeszcze tylko pytanie o pędzelek : to jakis specjalny ? ;-)
_________________
hxxp://picasaweb.google.com/acmme.bizuteria.autorska/ Moja biżuteria !
 
 
kofi 

Pomogła: 89 razy
Dołączyła: 12 Lis 2007
Posty: 6415
Skąd: jestem ze wsi
Wysłany: 2008-02-20, 10:22   

Ja smaruję kawałkiem ręcznika papierowego, albo chusteczką hignieniczną. Zwykle tylko przed pierwszym. (musze spróbować wymieszać mąki następnym razem - z tą owsianą może być ciekawie)
_________________
hxxp://jak-obloki.blogspot.com/
 
 
Ewa
[Usunięty]

Wysłany: 2008-02-20, 15:47   

Kamm napisał/a:
pytanie o pędzelek : to jakis specjalny ?

Zapytaj w pierwszym lepszym sklepie agd o kuchenny pędzelek. Raczej zawsze jakiś jest.
 
 
neuro 


Pomogła: 9 razy
Dołączyła: 02 Cze 2007
Posty: 487
Skąd: Warszawa, zielone Bielany
Wysłany: 2008-02-20, 16:41   

Zawsze można rozsmarować olej za pomocą kawałka ręcznika papierowego :)

O, dopiero teraz zauważyłam post Kofi ;)
To jeszcze polecę dodawanie do ciasta naleśnikowego cynamonu i pestek słonecznika. Robią się wtedy tak fajnie chrupiące. I w zasadzie nadzienie przestaje być niezbędne.
 
 
dort 


Pomogła: 56 razy
Dołączyła: 04 Cze 2007
Posty: 2569
Skąd: okolice
Wysłany: 2008-02-21, 18:38   

Cytat:
To jeszcze polecę dodawanie do ciasta naleśnikowego cynamonu i pestek słonecznika. Robią się wtedy tak fajnie chrupiące. I w zasadzie nadzienie przestaje być niezbędne.


to ja robie podobnie tylko wtedy juz smaże takie bardziej placki niz nalesniki (daję mniej wiecej jedna łyzkę ciasta na placek)
_________________
syn 02.09.2005r. i syn 09.06.2013r.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,16 sekundy. Zapytań do SQL: 12