Ranny ptaszek |
Autor |
Wiadomość |
zojka3
|
Wysłany: 2007-11-12, 04:57
|
|
|
Martuś napisał/a: | Wysłany: Wczoraj 13:27
A do mnie ta 'chińskomedyczna' teoria wcale nie przemawia, ludzie są różni i to właśnie widać już od najwcześniejszego dzieciństwa, ja od zawsze byłam nocnym markiem i w wieku 2-3 lat spałam od 22-10, wcześniej nie można było mnie uśpić, |
No tak ale w tym przypadku to Adaś sam się budzi wcześniej, więc raczej do śpiochów nie nalezy i może nie watro naginać jego rytmu. Może nie będzie mu z tym dobrze tak jak śpiochowi nie jest z wczesnym wstawaniem.
Jeżeli ktoś woli spać do późna i tak mu dobrze i czuje się lepiej to z czym tu dyskutować?
Mój mąż kładzie się o 2-3 spać a wiec właściwie mijamy się w łóżku. I wiem, że on inaczej nie potrafi...już nie wnikam czy to przyzwyczajenie czy potrzeba, tak ma. |
|
|
|
|
Martuś
Pomogła: 73 razy Dołączyła: 04 Cze 2007 Posty: 3101 Skąd: Langfuhr
|
Wysłany: 2007-11-12, 12:52
|
|
|
Ja nie kwestionuję Adasia potrzeby wstawania tylko potrzebę wstawania rannego wszystkich dzieci, bo 'mają instynkt'. |
_________________ hxxp://alterna-tickers.com]
hxxp://alterna-tickers.com] |
|
|
|
|
YolaW
Pomogła: 39 razy Dołączyła: 04 Cze 2007 Posty: 5462 Skąd: Południe :)
|
Wysłany: 2007-11-12, 18:20
|
|
|
Zazdroszczę wszystkim rannym ptaszkom - fajnie jest mieć tak wcześnie dzień przed sobą... Ja niestety muszę spać do 8 by czuć się dobrze...
Mamom rannych ptaszków zazdroszczę już mniej
A co do dzieci to ja jednak jestem zwolenniczką poglądu, że dziecko da się uregulować wg. określonych pór dnia i nocy (oj, znów ta moja rutyna i Gina Ford...) i są to pory przyjazne dorosłemu Przetestowane!! |
_________________ hxxp://www.slub-wesele.pl]
hxxp://slub-wesele.pl/]
hxxps://achtedzieciaki.pl/artykul/17] |
|
|
|
|
malina
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 2819 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 2007-11-14, 11:02
|
|
|
A Zuzia przestawiła sie na jeszcze pózniejsze wstawanie - od kilku dni to już małe przegiecie.Teraz też jeszcze spi i nic jej nie rusza ( a od godz wiercą za sciana) |
_________________ hxxp://lilypie.com]
hxxp://lilypie.com]
hxxp://lilypie.com] |
|
|
|
|
Martuś
Pomogła: 73 razy Dołączyła: 04 Cze 2007 Posty: 3101 Skąd: Langfuhr
|
Wysłany: 2007-11-14, 19:46
|
|
|
Też chcę takie dziecko |
_________________ hxxp://alterna-tickers.com]
hxxp://alterna-tickers.com] |
|
|
|
|
agaw-d
Pomogła: 29 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 1005 Skąd: Częstochowa, Banbury (UK)
|
Wysłany: 2007-11-15, 08:40
|
|
|
Ja też tak chce U nas jak to M mówi, "Marcelka nam się zepsuła". Dzisiaj wstała o 6, a poszła spać o 21:30, w nocy nie spała jakieś pół godziny. Wczoraj było podobnie, a w dzień zasnęła na 20 minut. Mam nadzieję, że to szybko minie i znowu będzie spała po 11-12 godzin w nocy, no i w dzień by się przydała jeszcze jakaś godzinna drzemka. Jak tak śpi to jest super, nie marudzi itd. Już nie wiem może coś robię źle, bo czasem jest tak, że widać, że jest zmęczona ledwo chodzi, a nie chce spać, jak M z nią zostaje to lepiej mu to wychodzi, choć robimy tak samo. |
_________________ hxxp://portfolia.artserwis.pl/A4815377
hxxp://www.alterna-tickers.com]
|
|
|
|
|
|