naleśniki |
Autor |
Wiadomość |
Kamm
Pomogła: 26 razy Dołączyła: 18 Paź 2007 Posty: 1737
|
Wysłany: 2008-02-19, 19:10
|
|
|
Nie wychodzą wtedy tluste ? i dlaczego pierwsze pięc bylo super dopiero kolejne sie rozwalaly |
_________________ hxxp://picasaweb.google.com/acmme.bizuteria.autorska/ Moja biżuteria ! |
|
|
|
|
Lily
Pomogła: 425 razy Dołączyła: 04 Cze 2007 Posty: 18041
|
Wysłany: 2008-02-19, 19:14
|
|
|
jeśli posmarujesz cienko to nawet nie poczujesz, że to smażone |
_________________ hxxp://www.wegetarianskiblog.blox.pl]Blog wegetariańskihttp://www.zielonastrona.blogspot.com], blog mniej wegetariański |
|
|
|
|
Ewa [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-02-19, 19:16
|
|
|
Nie wychodzą tłuste, bo patelnię tylko przesmarowujesz lekko pędzelkiem. Mi też po kilku sztukach zaczynają zbyt przywierać i ciężko je przewrócić, dla mnie to znak, że czas na przesmarowanie. |
|
|
|
|
Kamm
Pomogła: 26 razy Dołączyła: 18 Paź 2007 Posty: 1737
|
Wysłany: 2008-02-20, 05:19
|
|
|
Dizięki kobitki , jeszcze tylko pytanie o pędzelek : to jakis specjalny ? |
_________________ hxxp://picasaweb.google.com/acmme.bizuteria.autorska/ Moja biżuteria ! |
|
|
|
|
kofi
Pomogła: 89 razy Dołączyła: 12 Lis 2007 Posty: 6415 Skąd: jestem ze wsi
|
Wysłany: 2008-02-20, 10:22
|
|
|
Ja smaruję kawałkiem ręcznika papierowego, albo chusteczką hignieniczną. Zwykle tylko przed pierwszym. (musze spróbować wymieszać mąki następnym razem - z tą owsianą może być ciekawie) |
_________________ hxxp://jak-obloki.blogspot.com/
|
|
|
|
|
Ewa [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-02-20, 15:47
|
|
|
Kamm napisał/a: | pytanie o pędzelek : to jakis specjalny ? |
Zapytaj w pierwszym lepszym sklepie agd o kuchenny pędzelek. Raczej zawsze jakiś jest. |
|
|
|
|
neuro
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 487 Skąd: Warszawa, zielone Bielany
|
Wysłany: 2008-02-20, 16:41
|
|
|
Zawsze można rozsmarować olej za pomocą kawałka ręcznika papierowego
O, dopiero teraz zauważyłam post Kofi
To jeszcze polecę dodawanie do ciasta naleśnikowego cynamonu i pestek słonecznika. Robią się wtedy tak fajnie chrupiące. I w zasadzie nadzienie przestaje być niezbędne. |
|
|
|
|
dort
Pomogła: 56 razy Dołączyła: 04 Cze 2007 Posty: 2569 Skąd: okolice
|
Wysłany: 2008-02-21, 18:38
|
|
|
Cytat: | To jeszcze polecę dodawanie do ciasta naleśnikowego cynamonu i pestek słonecznika. Robią się wtedy tak fajnie chrupiące. I w zasadzie nadzienie przestaje być niezbędne.
|
to ja robie podobnie tylko wtedy juz smaże takie bardziej placki niz nalesniki (daję mniej wiecej jedna łyzkę ciasta na placek) |
_________________ syn 02.09.2005r. i syn 09.06.2013r. |
|
|
|
|
|