wegedzieciak.pl wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Prośba o głosy
Autor Wiadomość
Alispo 

Pomogła: 127 razy
Wysłany: 2013-03-28, 20:44   

an-czytałas co się działo na wydarzeniu Niteczki?jakie tam bylo szalenstwo glosowania w kółko...wiadomo pe nikt prawie nie głosował raz..ale to też błąd organizatorow.poza tym nie wierzę że te głosy co zostały to saą sme pojjedyncze...to tylko głupi konkurs ale chyba nikt tu nie chcial jakis przekrętow a po prostu kibicowalismy Rosce...

an 
spec od łudzenia się

Pomogła: 26 razy
Wysłany: 2013-03-28, 20:47   

Capricorn napisał/a:
an napisał/a:
Capricorn napisał/a:
an napisał/a:

Poza tym moje osobiste odczucie - pisałam o tym na forumveg - uważam, że proszenie osób nie związanych z "tematem" (nie siedzących w tym, nie czytujących tych blogów) o głosy, też jest nie fair.

aha.
Coś nie tak?

szkoda, że nie napisałaś tego tutaj, tylko pobiegłaś na innym forum to roztrząsać - no ale może ja źle oceniam, bo na forumveg po prostu nie bywam.
:shock: czy ty wiesz, co piszesz?

Capricorn napisał/a:
Co więcej - do kogo masz pretensje? Wątek o głosy dla rosy założyła tutaj bronka. Czyli co - bronka jest nie fair? Czy rosa jest nie fair, chociaż nie prosiła osobiście? Serio taka prośba - moim zdaniem całkowicie nienachalna - az tak bardzo Cię uraziła, że nie mogłaś jej po prostu pominąć, tylko musiałaś to skomentować? Pytam bez złośliwości.

Nie wiem czy to sa pretensje - zobacz na mój pierwszy post w tym temacie
i prosze Cię, nie przypisuj mi czegoś, co nie ma miejsca ...
Co takiego napisałam, że nie powinnam była pisać? Że "Przykro czytać te wasze ataki na innych dziewczyny" ?
To jest nie w porządku? To było przeciwko Rosie??

Nie mam ochoty na słowne przepychanki, napisałam z prośbą, żeby to zakończyć i jeszcze raz proszę, żeby tak się stało.

an 
spec od łudzenia się

Wysłany: 2013-03-28, 20:50   

Alispo napisał/a:
an-czytałas co się działo na wydarzeniu Niteczki?jakie tam bylo szalenstwo glosowania w kółko...wiadomo pe nikt prawie nie głosował raz..ale to też błąd organizatorow.poza tym nie wierzę że te głosy co zostały to saą sme pojjedyncze...to tylko głupi konkurs ale chyba nikt tu nie chcial jakis przekrętow a po prostu kibicowalismy Rosce...

Alispo, nie wiedzialam o wydarzeniu, czytałam juz post o tym, że jakieś wydarzenie zamknęła, czy jakoś tak i że prosiła te osoby, aby to samo zrobiły (dałam wyżej linka)

Mi chodzi o tę nieprzyjemną atmosfere, nie ma co tego kontynuowac, to sa okropne emocje, po co to?

Alispo 

Pomogła: 127 razy
Wysłany: 2013-03-28, 20:58   

no widzisz.bys wiedziala z czyjej strony było nieprzyjemnie i kto oskarżał o szustwa..my tu naprawde nie jestesmy nie fair...

va

Wysłany: 2013-03-28, 21:01   

Rosa, i tak Ci gratuluję wygranej!
jesteś the best, no co zrobić 8-)

an 
spec od łudzenia się

Wysłany: 2013-03-28, 21:04   

Alispo napisał/a:
no widzisz.bys wiedziala z czyjej strony było nieprzyjemnie i kto oskarżał o szustwa..my tu naprawde nie jestesmy nie fair...

Alispo, ale ja nie twierdziłam, że z tamtej strony nie było nieprzyjemnie, czytałam co nieco na blogu Rosy

mi chodzi o nasze forum (o ile mogę o nim mówić nasze)

Agnieszka 

Pomogła: 193 razy
Wysłany: 2013-03-28, 21:11   

an: wiele z nas ma i zna wyroby rosy. Jak prosiłam o pomoc to znajomych, którzy mają kocie wróżki i inne wytwory (sami kupowali, dostawali prezentowo) to jest złe, zwłaszcza jak ktoś nie śledzi konkursów, nie bywa na wd?. Wiele osób od nas z forum ma rzeczy wykonane przez rosę albo przeszyte, skrócone, wykonane na akcje specjalne ... Głosując (zarówno ja jak i moje dziecko) podawałyśmy meile, służbowy adres z innego kompa też poszedł głos. Sądzisz, że wszyscy byli prawi głosując na inne blogi...? Prawdę mówiąc ja nie jestem o tym przekonana. A kwalifikacja jury... no przecież jeden z blogów nie spełniał kryteriów czasowych i co?
Rosa przykro mi, że tyle przeszłaś w związku z konkursem. Dla mnie jesteś niesamowita, twórcza i godna podziwu za wszelkie zaangażowanie i pomoc. Robisz super rzeczy i zwyciężyłaś w tym konkursie nie tylko dla mnie a ale i innych osób które znają i mają Twoje wytwory, cmok jak smok:*

rosa 
born to be wild

Pomogła: 174 razy
Wysłany: 2013-03-28, 21:12   

dziewczyny oczywiście że wygrałam :)
dzięki wam oczywiście :)

an, wg mnie system głosowania i weryfikacji był do dupy. i nie piszę tego żeby stekać że nie wygrałam. bo wcale się przegrana nie czuję. słowa złego o PN nie napisałam, a dostało mi się od jej fanów. przezabawne. a co do proźby o głosowanie na innych forach to dlaczego uważasz że to nie fair? poza tym jestem weganką, szyję wyłącznie z uzywanych szmat, więc czy to tak do końca jest nie w temacie? nie fair jest podłaczanie bota do głosowania, zgadzam się, ale ktokolwiek mógł go mi podłaczyć, nie informujac mnie wcale. oczywiście mogłam sama. i tu cie zaskoczę, nie uzywałam żadnego narzędzia do zbierania głosów

an 
spec od łudzenia się

Wysłany: 2013-03-28, 21:19   

Agnieszko - nie pisałam, że nie fair jest prosić osoby które znają wyroby Rosy, pisałam o prośbach wśród osób, które nie maja pojęcia o co chodzi

Ile jeszcze osób zaatakuje mnie, za to, że poprosiłam o zaprzestanie wylewania na innych tych negatywnych emocji? :(

koko 

Pomogła: 40 razy
Wysłany: 2013-03-28, 21:20   

Roska, jesteś zwyciężczynią konkursu i bardzo bardzo gratuluję :-) Cieszę się, że sukces cię nie popsuł i wciąż jesteś taka, jak wcześniej :mrgreen:

an 
spec od łudzenia się

Wysłany: 2013-03-28, 21:28   

rosa napisał/a:
dziewczyny oczywiście że wygrałam :)
dzięki wam oczywiście :)

an, wg mnie system głosowania i weryfikacji był do dupy. i nie piszę tego żeby stekać że nie wygrałam. bo wcale się przegrana nie czuję. słowa złego o PN nie napisałam, a dostało mi się od jej fanów. przezabawne. a co do proźby o głosowanie na innych forach to dlaczego uważasz że to nie fair? poza tym jestem weganką, szyję wyłącznie z uzywanych szmat, więc czy to tak do końca jest nie w temacie? nie fair jest podłaczanie bota do głosowania, zgadzam się, ale ktokolwiek mógł go mi podłaczyć, nie informujac mnie wcale. oczywiście mogłam sama. i tu cie zaskoczę, nie uzywałam żadnego narzędzia do zbierania głosów

Rosa jak już pisałam - nie pisałam tu przeciwko Tobie, pisałam, żeby jakoś załagodzić tę nagatywne emocje (które dzięki niektórym atakom na mnie teraz i ja odczuwam)

Uważam, że skoro konkurs jest na bloga, twórczość i szyciową i pisarską i graficzną zarazem, to powinno się najpierw znać coś, a nie głosować na zasadzie "bo mnie prosili" :> [wiem (albo wierzę), że to ułamek głosujących]

Dziewczyny, czy możemy przestać ?

an 
spec od łudzenia się

Wysłany: 2013-03-28, 21:31   

Niedoczytałam
rosa napisał/a:
i tu cie zaskoczę, nie uzywałam żadnego narzędzia do zbierania głosów
a czemu to ma mnie zaskoczyć? Uważasz, że to Ci zarzuciłam?
Jeśli tak, to przykro mi jeszcze bardziej.

rosa 
born to be wild

Wysłany: 2013-03-28, 21:32   

an napisał/a:
Uważam, że skoro konkurs jest na bloga, twórczość i szyciową i pisarską i graficzną zarazem, to powinno się najpierw znać coś, a nie głosować na zasadzie "bo mnie prosili" [wiem (albo wierzę), że to ułamek głosujących]

ale dlaczego?
i jak to się ma do mojej konkretnej sytuacji?
piszesz że ktoś poprosił o głosowanie na forumveg, dlaczego nie wspierać kolezanki weganki w konkursie szyciowym?

an 
spec od łudzenia się

Wysłany: 2013-03-28, 21:37   

rosa napisał/a:
an napisał/a:
Uważam, że skoro konkurs jest na bloga, twórczość i szyciową i pisarską i graficzną zarazem, to powinno się najpierw znać coś, a nie głosować na zasadzie "bo mnie prosili" [wiem (albo wierzę), że to ułamek głosujących]

ale dlaczego?
i jak to się ma do mojej konkretnej sytuacji?
piszesz że ktoś poprosił o głosowanie na forumveg, dlaczego nie wspierać kolezanki weganki w konkursie szyciowym?
Moja odpowiedź jest w cytowanej przez Ciebie wypowiedzi, własnie dlatego, że jak się czegoś nie zna, to się tego nie ocenia.

rosa 
born to be wild

Wysłany: 2013-03-28, 22:14   

an, ok, nie rozumiem, ale spoko, wcale nie muszę :-) ja mam inne zdanie i wcale nie myśle cie do niego przekonywać :-)

Berserk fan

Pomogła: 90 razy
Wysłany: 2013-03-28, 22:32   

an, nie zgodzę się z Tobą. Sama zakładałam posty na fb zachęcające moich znajomych do głosowania na rosę- ale nie były to słowa w stylu - głosujcie bo to moja kumpela tylko link do bloga, zdjęcie pluszaków i hasło w stylu, że jesli też lubia to co Ona tworzy to może zechcą oddać głos?
zastanawiam się co w tym niby złego?
konkurs na szyciowy blog nie wyświetla się u każdego z rańca w lusterku- tak więc zwykła informacja puszczona w sieć nie jest moim zdaniem niczym złym ani też nie fair. Czytający informację nie mają przystawionej lufy do skroni aż do momentu kliknięcia "głosuję"... czytają i jeśli chcą to klikają. Nikt nikogo nie zmusza, przekazywana jest informacja w szersze grono i tyle.

czy nadal uważasz że to nie fair?

MartaJS 

Pomogła: 101 razy
Wysłany: 2013-03-28, 22:34   

an napisał/a:
własnie dlatego, że jak się czegoś nie zna, to się tego nie ocenia.

Ale dlaczego ktoś miałby oceniać nie znając? Przecież każdy może w każdej chwili wejść na bloga rosy i zobaczyć, na co głosuje. Jeśli ktoś tego nie robi i głosuje w ciemno, to jego problem. Kiedy to mnie ktoś prosi o wsparcie jakiejś inicjatywy czy głos w konkursie, nawet jeśli nie znam sprawy osobiście, najpierw zaglądam, czytam, nawet jeśli chodzi o jeden marny klik.

O właśnie, zgadzam się z tym co napisała .

hxxp://www.kurazdoktoratem.blogspot.com

an 
spec od łudzenia się

Wysłany: 2013-03-28, 22:55   

Wyraziłam już to jak to czuje.
Nikogo personalnie nie oskarżałam
Przestańcie się doszukiwać ukrytych treści

renka 
mama sama

Pomogła: 123 razy
Wysłany: 2013-03-28, 23:04   

ań napisał/a:
Sama zakładałam posty na fb zachęcające moich znajomych do głosowania na rosę- ale nie były to słowa w stylu - głosujcie bo to moja kumpela

A ja i owszem. Na FB napisalam, ze zachecam do glosowania na moja zdolna kolezanke i uwazam, ze jak najbardziej wlasciwie. Szczegolnie, ze moi dobrzy znajomi z FB wiedza, ze ja mam dobry gust :-P i nie musza czegos osobiscie znac, zeby wiedziec, iz jest to warte oddania swojego glosu, skoro to polecam ;-)

hxxp://alterna-tickers.com]

Ostatnio czytane:
1) HAWKINS P., Dziewczyna z pociągu
hxxp://bonito.pl/k-1098909-dziewczyna-z-pociagu
2) KRAJEWSKI M., Władca liczb
hxxp://bonito.pl/k-1318363-wladca-liczb
3) KRAJEWSKI M., Arena szczurów
hxxp://bonito.pl/k-1301314-arena-szczurow

Berserk fan

Pomogła: 90 razy
Wysłany: 2013-03-28, 23:08   

renka, ;)
an, ja nie twierdzę, że uderzyłaś do kogoś personalnie, pytam tylko co jest w takim rozszerzaniu informacji nie fair, bo nie kumam

biechna 

Pomogła: 65 razy
Wysłany: 2013-03-29, 06:42   

rosa, że niby głosowały na Ciebie automaty i wirusowe aplikacje? Omg! Kochana, ja Ci serdecznie gratuluję, tak w ogóle. Ileż to było stresów, brr! Dobrze, że już po :P Uściski ogromne, wypromowałam Cię, jak mogłam 8-)

priya 

Pomogła: 77 razy
Wysłany: 2013-03-29, 08:00   

Zdarzyło mi się poprosić o głos kogoś, kto nie znał wcześniej bloga rosy. I co? I zerknął, potem zaczytał się, potem wsiąkł. Głosował, bo bloga polubił. Czy to takie strasznie nie fair?
rosa, ściskam i gratuluję! :***

go. 

Pomogła: 86 razy
Wysłany: 2013-03-29, 08:24   

mi się wydaje, że to normalne promować swoich i być po stronie swoich. W życiu realnych jak mój kumpel ma sklep to polecam iść do niego, jak kumpela szyje i wiem, że robi to fajnie, to polecam ją "wzbogacić", a jak ktoś potrzebuje naprawy roweru to polecam ojca moich dzieci. Nic chyba nienormalnego :shock: Reklama dźwignią handlu :mryellow: ZObaczcie jak się politycy przed wyborami promują ]:->

ps.
jak ktoś ma neostradę to ma zmienne IP, ciekawe jak to zweryfikowali :mrgreen:

I z tego wszystkiego kusi mnie kolejna torba od Ciebie, ale walczę ze sobą, walczę usilnie :mryellow:

Mikarin 
szczylowa mama

Pomogła: 16 razy
Wysłany: 2013-03-29, 10:52   

gosia z badylem napisał/a:
ps.
jak ktoś ma neostradę to ma zmienne IP, ciekawe jak to zweryfikowali
Nie mieli jak, zmienne IP można zweryfikowac tylko nakazem sądu ]:->

Na forumVeg ja napisałam wstrętny temat, zeby głosować na Rosę. Przyznaję się bez bicia. ALE nigdy nikogo nie namawiałam do głosowania w ciemno. Wiem, ze ktoś tam wszedł i zagłosował, ale na innego bloga niż Rosy - miał do tego pełne prawo, żyjemy w ustroju demokratycznym, prawda?
Na szynszyla.org też zamieściłam ogłoszenie. Koleżanka weszła, poczytała, zagłosowała.

Uważam, że informacja nie jest jednoznaczna z namawianiem na siłe na oddanie głosu. Wolność w Necie polega na tym, z emożna sobie wejść, poczytać, zagłosować lub nie. W przeciwnieństwie do wyborów panów polityków, o których wie się tyle co na zdjęciu :P
Uważam też, że wypromowanie w jakiś sposób bloga Rosy miało na celu zebranie dla niej głosów w sposób UCZCIWY, więc głosowali ludzie, a nie boty, a człowiek ma zawsze możliwość wyboru. Przesłania podprogowego w wiadomościach nie zamieszczałam ;)
Uważam też, że AN w pewien sposób ma rację - trudno jest ocenić czyiś blog z zainteresowaniem, o którym nie mamy zielonego pojęcia, ale każdy z nas ma prawo wyboru, czy odda głos w ciemno czy zapozna się z treścią ulotki, czy też się wstrzyma i umywa ręce.

Dziękuję za uwagę.

ROSA! A wiesz, ze jesteś moim idolem? Normalnie widzę twoje maskotki i aż chce się szyć :D Też sobie coś u ciebie kupię, jak juz się zdecyduję :)
hxxp://wegedzieciak.pl/viewtopic.php?p=651569#651569]Zbieram na rower - zapraszam!

kasienka 

Pomogła: 123 razy
Wysłany: 2013-03-29, 14:29   

Jestem w szoku, jak można robić z igły widły i tak poważnie podchodzić do tego typu konkursików. Fajnie, jak ktoś wygra, ale jak inni zaczynają popadać w jakąś zawiść o głupią maszynę do szycia, litości. Mam nadzieję rosica, że Ty masz zlew na to i jesteś ponad tym całym zamieszaniem. Dla mnie zawsze wygrywasz :D

Odpowiedz do tematu