Rozwój |
Autor |
Wiadomość |
pao [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-12-14, 10:22
|
|
|
dla mnie i kojec i chodzik nie są interesujące. na 5 minut to można dziecko w łóżeczku położyć a na dłużej to wolę dzieckiem sie zająć. nawet kosztem niepozmywanych garów czy czegoś innego. szczególnie ze zauważyłam, iż dzieci, jeśli je nic nie boli chętnie przypatrują się pracom domowym jeśli nie są w miejscu. odkurzanie, podlewanie roślin, karmienie zwierząt i wszystko to co wymaga przemieszczania sie lub innych wyraźnych dla dziecka czynności budzi zainteresowanie i jest bardzo dobra rozrywką.
a jak dziecko coś boli to i chodzik nie pomoże. |
|
|
|
|
gosiabebe
Pomogła: 20 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 1494
|
Wysłany: 2007-12-14, 10:33
|
|
|
tylko nie wszystkie dzieci chcą siedzieć w kojcu,a w chodziku mogą pomykać po całym mieszkaniu |
|
|
|
|
pao [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-12-14, 10:42
|
|
|
ja kojca nie stosowałam a gabi jest bardzo żywiołowym dzieckiem. zasuwała po całym mieszkaniu, biegała za kotem czy to na czworaka chy potem w pionie, wszędzie wlazła, wszystko musiała dotknąć i nikomu to nie przeszkadzało
a chodzik w równym stopniu ogranicza dziecko co kojec jedynie dale złudzenie wolności. |
|
|
|
|
majaja
Gość
|
Wysłany: 2007-12-14, 13:59
|
|
|
gosiabebe napisał/a: | tylko nie wszystkie dzieci chcą siedzieć w kojcu,a w chodziku mogą pomykać po całym mieszkaniu |
Zabrać z zasięgu wszystko co niebezpieczne typu noże czy chemia, zostawić jedną, dwie szuflady do wywalania z niej zawartości i też może pomykać, i więcej sppokoju wtedy, bo dziecko ma zajęcie, np. całą bieliznę wywalić z szuflady a potem włożyć spowrotem |
|
|
|
|
gosiabebe
Pomogła: 20 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 1494
|
Wysłany: 2007-12-14, 14:06
|
|
|
majaja napisał/a: |
Zabrać z zasięgu wszystko co niebezpieczne typu noże czy chemia, zostawić jedną, dwie szuflady do wywalania z niej zawartości i też może pomykać, i więcej sppokoju wtedy, bo dziecko ma zajęcie, np. całą bieliznę wywalić z szuflady a potem włożyć spowrotem |
My właśnie tak robimy |
|
|
|
|
Malati
Pomogła: 71 razy Dołączyła: 10 Cze 2007 Posty: 3924
|
Wysłany: 2007-12-16, 10:56
|
|
|