wegedzieciak.pl wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zapalenie ucha
Autor Wiadomość
Roma 
Zielonka

Wysłany: 2011-01-23, 20:56   

Oj znam ten ból.Mania generalnie nie choruje ale ucho to jej specjalność wybitna.Po przebadaniu na wszelkie fronty i przypadłości( ucho zatkane,migdał przerośnięty ) Pani doktor doszła do wniosku że taka jej uroda ( a raczej urok i to rzucony) i nic tylko uodparniać i czekać .Zadziałało tfu tfu tfu odpukać w mój niemalowany łeb.

Manu 

Pomogła: 13 razy
Wysłany: 2011-01-23, 23:37   

szaszi napisał/a:
Gaja właśnie mówi ze" boli ją kość" i lokalizuje to na policzku, przy żuchwie i uchu. Jak nacisnę ucho to sie krzywi. Ma mega gesty katar, kaszel i tak od 5 dni. Dzis doszlo to ucho... o ile to ucho... nie ma specjalnie gorączki, ale maruda, usnela popoludniu na moich kolanach, teraz znowu wierci sie i biadoli ze ją boli, wiec cos jest nie halo. Ale mowi ze boli ja tak jakby na dole za czy pod uchem? To tak ma boleć? J nie mialam nigdy nic z uszami, wiec jestem nie zorientowana :shock:
Nastawilam ten czosnek z olejem a poki co dalam jej paracetamol :-/ bo nic innego nie mam.

Nigdy nie podawalam mojemu dziecku paracetamolu, a bol ucha lagodza natychmiast cieple oklady (jest cala masa sposobow, np termofor, poduszeczka z sola, poduszeczka z pestkami wisni), rowniez pociachana cebula w pieluche zawinac i przykladac do ucha.

A generalnie to bym sie zastanowila czego córuś juz nie moze sluchac i czego tak naprawde ma po dziurki w nosie. Choroba dziecka to proba zmiana otoczenia.
Powodzenia.
<object width="88" height="31"><param name="movie" value="hxxp://ecosia.org/_images/banner/ecosiaEn88x31.swf"><embed src="hxxp://ecosia.org/_images/banner/ecosiaEn88x31.swf" width="88" height="31"></embed></object>

ELA 
kwiat bzu

Wysłany: 2011-01-24, 06:43   

szaszi napisał/a:
Gaja właśnie mówi ze" boli ją kość" i lokalizuje to na policzku, przy żuchwie i uchu. Jak nacisnę ucho to sie krzywi. Ma mega gesty katar, kaszel i tak od 5 dni. Dzis doszlo to ucho... o ile to ucho... nie ma specjalnie gorączki, ale maruda, usnela popoludniu na moich kolanach, teraz znowu wierci sie i biadoli ze ją boli, wiec cos jest nie halo. Ale mowi ze boli ja tak jakby na dole za czy pod uchem? To tak ma boleć? J nie mialam nigdy nic z uszami, wiec jestem nie zorientowana :shock:
Nastawilam ten czosnek z olejem a poki co dalam jej paracetamol :-/ bo nic innego nie mam.

Z tego co piszesz to wygląda na ostre zapalenie ucha i infekcję kataralną..+ moze zapalenie zatok..ja bym z tym poszła do dobrego homeopaty..
a jeśli nie masz go pod ręką to spróbój syropu z cebuli domowej roboty na kaszel, hydrastis canadensis 9ch na rozrzedzenie kataru, kalium muriaticum 9ch na udrożnienie przewodów, i zmniejszenie obrzęku przy katarze- chroni uszy, pyrogenium 9ch na stany ropne , Sinupret na oczyszczenie zatok, Euphorbium, płukanie nosa solą morską, na ostre zapalenie ucha jest z tego co wiem np lachesis mutus 15 ch,
i do tego dużo witaminy C naturalnej najlepiej.
INHALAcje tez są super np nad ugotowanymi ze skórką w wodzie ziemniakami..
płukanie nosa jest super na zatoki ale nie wiem czy się uda z tak małym dzieckiem
ale jesli sie dziecku szybko nie polepszy to idź do lekarza..z zapaleniem ucha ostrym nie ma zartów..powodzenia i dużo zrowia dla córeczki :->

na ostre zapalenie ucha jest też Capsicum annum 5 lub 9 ch, trzeba to stosować naprzemian z Ferrum Phoshoricum 9ch tak kiedyś przeczytałam a jak się pojawi gorączka trzeba jeszcze włączyć Belladonnę 9 ch
w ostrych stanach mozna te leki na zapalenie ucha stosować co 2 godziny i zwiększyć odstep czasu w miarę poprawy

szaszi 

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2011-01-24, 09:39   

A dziś wstala jak gdyby nigdy nic :shock: katar ma, kaszle tez troche, ale nic o uchu... goraczki nadal nie ma. mam przygotowany na wszelki wypadek czosnkowy olej na waciki i zobacze co bedzie.

www.galeria-sza.pl <b> .............zabawki, biżu, malarstwo w Galerii "Sza"

pomarańczka
[Usunięty]

Wysłany: 2011-01-24, 11:37   

szaszi napisał/a:
A dziś wstala jak gdyby nigdy nic :shock: katar ma, kaszle tez troche, ale nic o uchu... goraczki nadal nie ma. mam przygotowany na wszelki wypadek czosnkowy olej na waciki i zobacze co bedzie.

czasem ból pojawia się nie wiadomo skąd ,a potem znika nie wiadomo gdzie ;-)
Manu napisał/a:
A generalnie to bym sie zastanowila czego córuś juz nie moze sluchac i czego tak naprawde ma po dziurki w nosie. Choroba dziecka to proba zmiana otoczenia.

to prawda, chociaż czasem wydaje się to niemożliwe i zaskakujące na tyle by nie dać wiary ,a jednak .

szaszi 

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2011-01-24, 15:20   

tak tak dziewczyny, ja wiem że soma i psyche są ściśle połączone :->

www.galeria-sza.pl <b> .............zabawki, biżu, malarstwo w Galerii "Sza"

Odpowiedz do tematu