wegedzieciak.pl wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wymioty
Autor Wiadomość
Pat 

Pomogła: 10 razy
Wysłany: 2008-04-18, 09:36   

Podczytuję temat bo nie znam dnia ani godziny :-/ więc się uczę od Was, dziewczyny :-)
malina napisał/a:
bylismy na urodzinach,było 12 dzieci w tym jedno co dopiero to miało :evil: Za dwa dni 8 dzieci juz wymiotowało,pózniej miały tez biegunke
no tego właśnie nie rozumiem..taka totalna bezmyślność rodzica tego chorego malucha :evil:

zojka3

Wysłany: 2008-04-18, 09:41   

malina napisał/a:
A na czym polega to jej lecznicze działanie??Jaki składnik działa leczniczo??

Z tego co pamiętam to kwas ortofosforowy tak działa ale głowy nie dam sobie uciąć.

malina 

Pomogła: 83 razy
Wysłany: 2008-04-18, 10:29   

Pat napisał/a:
no tego właśnie nie rozumiem..taka totalna bezmyślność rodzica tego chorego malucha :evil:

No własnie :evil: Była to mega snobistyczna impreza(tylko ja z Zu byłam z rodziny) i musieli sie pokazać,nie mogli tego przepuscic - dzień wczesniej mowili jeszcze,ze ich nie bedzie bo dziecko chore

Mag.fr 

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2008-04-18, 12:11   

No wlasnie, ja nie przypominam sobie takich rzeczy z dziecinstwa i rodzice mi potwierdzaja. Czasami sie czyms strulam i wymiotowalam ale przewaznie wiadomo bylo po czym. Ale takich wirusow sobie nie przypominam.
A u mnie teraz to samo. Mateusz po pieciu dniach dniach dopiero wraca troche do formy, trzyma sie na nogach i troche je i nie przelatuje to przez niego. A Theo zalapal dopero trzy dni temu, lezy w lozku i nie chce nawet wstac... :(

Berserk fan

Pomogła: 90 razy
Wysłany: 2008-04-18, 12:27   

Mag.fr, mam nadzieję, że chłopaki szybko sobie z tym poradzą. Jagodę narazie nic już nie trapi, oby tak zostało. Ona juz przechodziła raz cos takiego i wtedy ciągnęło sie dłużej i bardziej hardcorowo, teraz lżej.

Karolina 

Pomogła: 114 razy
Wysłany: 2008-04-18, 12:29   

Wyciąg z owoców Coli był kiedyś lekiem sprzedawanym w aptekach.
"Coca-cola została wynaleziona przez J. S. Pembertona, aptekarza z Atlanty, w 1886 roku. Był to jego drugi napój na bazie liści koki i orzechów koli (pierwszy nosił nazwę Pemberton’s French Wine Coca)" wikipedia

dort 

Pomogła: 56 razy
Wysłany: 2008-04-18, 21:18   

Oskarek swego czasu mial takie ostre objawy alergii, ze po spozyciu nawet malej ilosci czegos co go uczulalo, wymiotował i miał biegunke min. przez 3 dni - za rada pani doktor podawalismy mu tylko Enterol (to jest probiotyk) i pilnowalismy, zeby sie nie odwodnil i tyle - ja sie tak zraziłam do coli, ze uzywam jej tylko jako odrdzewiacza i w zyciu nie podala bym dziecku preparatu, ktory tak świetnie radzi sobie z rdzą :-P

Karolina 

Pomogła: 114 razy
Wysłany: 2008-04-20, 08:43   

Dort dzięki Tobie już nie leczę się colą, jakoś przestała działać ;-)

[ Dodano: 2008-04-20, 09:44 ]
Dziecku w życiu bym nie dała, dla jasności.

renka 
mama sama

Pomogła: 123 razy
Wysłany: 2008-12-14, 22:51   

Reaktywuje temat, z tym, ze o jelitowke nie chodzi i tym razem sprawa dotyczy Fionki.

Fionce niejednokrotnie zdarzalo sie zwymiotowac po kolacji, szczegolnie przy placzu, czesto bedac juz bardzo zmeczona.
Od kilku dni Fionka wymiotuje srednio 2-3 razy dziennie (dzis 3 razy - raz w trakcie placzu, 2 razy po jedzeniu). Wczesniej tlumaczylam sobie te sporadyczne wymioty po kolacji tym, ze dziecko ma krotki uklad pokarmowy, placz powoduje fizyczne wstrzasy i dlatego pokarm zostaje zwrocony i takie tam bla bla bla. Ale to co dzieje sie od kilku dni zaczelo mnie mocno zastanawiac, cos jest po prostu nie tak. Do glowy przyszedl mi refluks - tematyki tej nigdy nie zaglebialam, ale wymioty nie zdarzaja sie po kazdym posilku (np. jak dzis mi zwymiotowala zupe, to odczekalam kilka minut i znow jej podalam, z tym, ze troche mniejsza ilosc i bardziej zmiksowana - wszystko bylo ok.). Dzis moja mama powiedziala mi, ze moze po prostu powinnam podawac jej mniejsze ilosci, bo byc moze ona wymiotuje z przejedzenia (moze ma taki okres, ze mniej potrzebuje, a przy okazji wciaz jest karmiona piersia i od jakiegos czasu znow kilkakrotnie w ciagu dnia). Wczoraj np. zwymiotowala po zupie, bo Ronka dala jej zurawiny za duzo i sie zadlawila nia po prostu.
Kurcze, troche mnie to przerasta, bo nie wiem w jaki sposob znalezc przyczyne. Chcialabym sie udac do lekarza - w koncu jakiegos fajnego pediatry, ale teraz przed swietami sytuacja mnie sie skomplikowala i chyba nie dam rady niczego kombinowac (a na prywatna wizyte mnie nie stac).
Moze ktos z Was mial podobny przypadek ze swoim dzieciaczkiem albo moglby cos zasugerowac?

hxxp://alterna-tickers.com]

Ostatnio czytane:
1) HAWKINS P., Dziewczyna z pociągu
hxxp://bonito.pl/k-1098909-dziewczyna-z-pociagu
2) KRAJEWSKI M., Władca liczb
hxxp://bonito.pl/k-1318363-wladca-liczb
3) KRAJEWSKI M., Arena szczurów
hxxp://bonito.pl/k-1301314-arena-szczurow

Odpowiedz do tematu