|
wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich
|
|
trzy pytania do wegan |
| Autor |
Wiadomość |
Agnieszka
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 5199
|
Wysłany: 2012-02-14, 21:13
|
|
|
| priya: najważniejsze, że dajecie radę i nie ma tragedii jedzeniowej. Pora zimowa więc zupowo postaw na takie bez zabielaczy: grochówkę, z soczewicy np. by Gonya (może inny wariant i tu podejdzie kokosowy dodatek), kapuśniak, krupnik, barszcz czysty czy bulion jarzynowy np. z makaronem itp. Pewnie ze śniadaniami największy problem ale może naleśniki, zupy, ryż z jabłkami (jeśli na ciepło jadacie) |
|
|
|
 |
priya
Pomogła: 77 razy Dołączyła: 12 Lis 2008 Posty: 5315 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2012-02-15, 07:44
|
|
|
Dziękuję Wam dziewczyny. Tak, bedę jeszcze podejmować różne próby. On poporstu należy do jedzeniowych konserwatystów i do nowości ciężko go przekonać. DOstałam np. od melby grzybek tybetański, ale choć Nat kocha kefir, to do tego grzybkowego jest oczywiście sceptycznie nastawiony Naszczęście nie mogę powiedzieć że jest niejadkiem. Zupy rzeczywiście zawsze kochał i nie ma dla mnie problemu bez zabielania. W sumie większość zup zawsze robiłam bez zabielania, robię głównie takie kremowe - on uwielbia. Na śniadanie dziś owsiankę robiłam na owsianym mleku, nie marudził
[ Dodano: 2012-02-15, 07:46 ]
Ryże i kasze na kolację mamy zwykle, więc rano usiłuję coś innego wymyśleć. Jakoś to nam idzie w miarę. Dzięki za wszystkie podpowiedzi, rozjaśniły mi temat |
_________________ hxxp://lilypie.com]
hxxp://lilypie.com] |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|