|
solanina |
| Autor |
Wiadomość |
gosia_w

Pomogła: 86 razy Dołączyła: 27 Wrz 2008 Posty: 5545 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2011-12-08, 17:31 solanina
|
|
|
| Czy ziemniak, który ma zieloną warstwę pod skórką nadaje się do wyrzucenia, czy po grubszym obraniu i odkrojeniu tej zielonej części nadaje się do zjedzenia? |
|
|
|
 |
lilias [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-12-08, 17:45
|
|
|
zazwyczaj grubo obieram (do białej części) i gotuję, ale czy to jest ok to tak do końca nie wiem |
|
|
|
 |
dżo

Pomogła: 142 razy Dołączyła: 04 Cze 2007 Posty: 5422 Skąd: między polem a łąką
|
Wysłany: 2011-12-08, 18:02
|
|
|
| gosia_w, nadają, solanina jest tylko w tej zielonej części, poza tym w trakcie gotowania jest wypłukiwana (jesli gotuje się w wodzie a nie np. na parze). |
|
|
|
 |
Lily

Pomogła: 425 razy Dołączyła: 04 Cze 2007 Posty: 18041
|
Wysłany: 2011-12-08, 18:21
|
|
|
Ja grubiej obieram i gotuję, nie otruliśmy się |
_________________ hxxp://www.wegetarianskiblog.blox.pl]Blog wegetariańskihttp://www.zielonastrona.blogspot.com], blog mniej wegetariański |
|
|
|
 |
gosia_w

Pomogła: 86 razy Dołączyła: 27 Wrz 2008 Posty: 5545 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2011-12-08, 19:22
|
|
|
bardzo Wam dziękuję |
|
|
|
 |
|
|