wegedzieciak.pl wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
PIękną działkę na Warmii sprzedam, ok 10 ha pod lasem
Autor Wiadomość
kwiat bzu 

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2011-06-13, 21:08   PIękną działkę na Warmii sprzedam, ok 10 ha pod lasem

Z przyczyn prozaicznych czyt. braku kasy na dalsze inwestycje, muszę sprzedać moją piękną wizulanie i energetycznie działkę na WArmii. Lokalizacja gm Jeziorany, ok 40 km od Olsztyna, 25 km od BIskupca, obręb Żardeniki
WArunki zabudowy, działka siedliskowa, na działce stary sad i staw który można powiększyć, dociągnięcie prądu to inwestycja ok 12 tys zł, jest też doskonałe miejsce na budowę wiatraku. NA działce jest też glina( marzył mi się dom z gliny i słomy)
DZiałka na kolonii z dala od uciązliwych sąsiadów..sąsiedzie w odległości 250 i 700m
W skład działki wchodzi 1,5 ha lasku brzozowego a reszta to łąka ekologiczna na którą biorę dopłaty( Ok 8 tys rocznie)
DO najbliższego jeziora Luterskiego z plażą i pomostem ok 4 km od działki. DO wsi ok 2 km.
Teren doskonały na wioskę ekologiczną, lub siedlisko, domek letniskowy, stadninę koni, itd
WOkół dużo siana do darmowego zebrania od sąsiadów.
Więcej info na stronie www.viman.eu/uroczysko
Aktualna cena 250 tys.zł
Telefon do mnie 502057524

gosia_w 

Pomogła: 86 razy
Wysłany: 2011-06-14, 05:42   

To ja ponownie zapytam męża. ;-) Bardzo mi się podoba Twoja działka. Te kwiaty na łące...

ELA 
kwiat bzu

Wysłany: 2011-06-14, 15:12   

NO to GOsiu pogadaj z mężem :-D kwiaty na łące kwitną głównie maj, czerwiec ale zawsze można coś dosiać i będą kwitły przez całe lato :-D ach łąka kwietna w okolicach domu z mnóstwem kwiatów to jedno z moich niespełnionych jeszcze marzeń
DZiałka taka myślę że też jest dobrą lokatą kapitału no i daje co roku fajny dochód z dopłat. Trzeba tylko wydać jakieś 600 zł na skoszenie i wykonac telefon do sąsiada który ma kosiarkę. Jeśli się nie znajdzie kogoś kto zbierze siano za darmo i weżmie dla siebie..trzeba też wydac trochę na zebranie..ale i tak zostaje w kieszeni ok 7 tys.
Sąsiedzi są bardzo serdeczni i pomocni ( tych których poznałam) jeden z nich od kilku lat reprezentuje moje interesy w trakcie kontroli eko. Więc na miejsce jechać nie muszę jak nie chce..bo wszystko załatwiam przez telefon ;-)
MAm też znajomych wege, którzy zakochali się w tej działce i bardzo chcą kupić odemnie kawałek tej działki bo na całość nie mają kasy..więc jesli ktoś to kupi i odsprzeda im później 1 lub 2 hektary to zyska fajnych sąsiadów no i mogą pilnować jego dobytku bo chcą tam mieszkac przez cały rok. ;-)

Odpowiedz do tematu