Nie śpi i skubie włosy |
Autor |
Wiadomość |
biały lis

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 25 Sty 2012 Posty: 236 Skąd: PRL
|
Wysłany: 2012-09-14, 12:46 Nie śpi i skubie włosy
|
|
|
Przeszukałam wątki ale nie znalazłam podobnego tematu. Problem polega na tym, że franek od urodzenia miał problemy ze spanie. Budził sie nawet 10 razy w ciągu nocy. Miał problemy z wzdęciami, nadal zdazają sie w ciągu nocy. Franciszek ma już rok. W ciagu dnia jedna dzemka. Wieczorem zasypia miedzy 20-21. W okolicy 1 w nocy budzi sie na jedzenie. Od godziny 3 do 5 rano skubie i wyrywa moje włosy. Jak mu nie daje to płacze i nie chce spać. A ja czuje , że zwarjuje bo nie śpię albo dlatego, że on nie chce spać i płacze albo dlatego, że wyrywa mi całe garsci włosów. Problem pojawia się także przy zasypianiu.
Pomocy nie wiem jak z tym walczyć. |
_________________ hxxp://www.szipszop.pl/linijki_dzieciece.html]
hxxp://www.szipszop.pl/linijki_dzieciece.html]
hxxp://szelmostwa-lisa.blogspot.com/ |
|
|
|
 |
MartaJS

Pomogła: 101 razy Dołączyła: 04 Wrz 2010 Posty: 6041 Skąd: Kosieczyn
|
Wysłany: 2012-09-14, 12:51
|
|
|
biały lis, to, że nie śpi, że się budzi po kilka razy w ciągu nocy - to normalne, dużo starsze dzieci też tak mają. To, że dzieci budzą się w nocy, to nie problemy ze spaniem, tylko fizjologia, to naturalne. Moje dziecko, wkrótce dwuletnie, dopiero niedawno zaczęło przesypiać noce bez pobudek - no, powiedzmy, połowę nocy. Druga połowa nadal jest z pobudkami. Czasem jedną, dwiema, a czasem, jak coś go męczy, dziesięcioma.
Karmisz go piersią?
Z włosami to masz problem Z jakiegoś powodu mu się to spodobało. Może spróbuj przez jakiś czas spać w czapce |
|
 |
biały lis

|
Wysłany: 2012-09-14, 12:56
|
|
|
Od 2 miesięcy karmie go butelką. Karmiony piersią budził się jeszcze częściej. Spała już w czapce na głowie i w turbanie. Nie pomogło bo płacze i skubie dopoki nie ma za co mnie szarpać. Wiec dla świętego spokoju zdejmuje czapke i znowu to samo ;]
Zwariwać można przez to całonocne skubanie. Nawet jak śpi to i tak mu ręka chodzi i gmera ;] |
|
|
|
 |
MartaJS

Pomogła: 101 razy Dołączyła: 04 Wrz 2010 Posty: 6041 Skąd: Kosieczyn
|
Wysłany: 2012-09-14, 13:02
|
|
|
Skubanie jest zachcianką, przyzwyczajeniem, nawykiem, za pomocą którego on zaspokaja jakąś swoją potrzebę. Jak wymyślisz, jaką, to może uda Ci się znaleźć rozwiązanie |
|
 |
Poli

Pomogła: 17 razy Dołączyła: 07 Mar 2011 Posty: 1315 Skąd: Dania
|
Wysłany: 2012-09-14, 14:51
|
|
|
biały lis a moze kup mu jakas lalke z wlosami podobnymi do Twoich i dawaj mu do spania, niech ja skubie |
|
 |
biały lis

|
Wysłany: 2012-09-14, 18:41
|
|
|
Podkładałam sztuczne włosy ale odrazu poznał, że cos jest nie tak. Nie dało sie wyrwać ;] Może lalka, ale to przeciesz tylko chwilowe rozwiązanie problemu. Obawiam sie , że takie gmeranie i wyrywanie może miec jakieś podłoże emocjonalne. Sama nie wie jak temu zaradzić. |
|
|
|
 |
|