wegedzieciak.pl wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Angielski dla mam
Autor Wiadomość
Anja 

Pomogła: 78 razy
Wysłany: 2010-02-27, 12:54   Angielski dla mam

Macie może namiary na podobne spotkania / grupy itp?
Ja znalazłam coś takiego:

ANGIELSKI DLA MAM
Jesteś mamą? Masz czas i ochotę zadbać o swój angielski? Zapraszam na rozmowy o wszystkim po angielsku. Spotkania w kręgu mam z dziećmi w każdym wieku. Mieszkanie dostosowane do potrzeb nawet najmłodszych maluchów.
Godzina gadania - 20zł
Młoda mama po filologii angielskiej, Grochów, tel. 605 205 675

TALK ENGLISH
Would you like to practise your English? Have a feeling that it's slowly disappearing from your mind? Have no idea how to brush it up while minding your baby? If your English is communicative enough to express your thoughts come to our Talk English class! (intermediate level required)
It's completely free*(* PLN 10 entrance fee for 10 am to 3 pm Baby Club)
Every Thursday at 1 pm parents (with babies on their lap and/or toddlers crawling around) spend one hour in a conversation class with a professional teacher.
Baby-friendly and parent-supportive environment :) , large room with toys and baby books.
Every class is independent, so you shouldn't worry if it happens that you miss a class !
You can come to just one or become a regular Talk English student :)
See u there!
Asia&Agnieszka
Prowadzące: Joanna Kokoszkiewicz i Agnieszka Łokaj.
hxxp://www.stopociech.pl/s/index.php?option=com_content&view=article&id=196&Itemid=162

pidzama 

Pomogła: 24 razy
Wysłany: 2010-02-27, 13:34   

Anja, zawsze ciekawe propozycje warsztatów podsyłasz; aż żałuję że mieszkam tak daleko :-/

Anja 

Wysłany: 2010-02-27, 16:30   

pidzama, ale z tym angielskim idealnie nie jest - ta pierwsza propozycja, to okazuje się, że grupa się jeszcze nie zebrała; druga - to chyba z powodu niskiego popytu się rozlatuje, bo w opisie jest, że co tydzień, a tak nie jest... ech... dlatego pytam, może ktoś o czymś jeszcze wie. :->

[ Dodano: 2010-02-28, 11:35 ]
i znalazłam jeszcze (oczywiście za daleko ode mnie :-/ ):

ZAJĘCIA Z JĘZYKIEM

ZAJĘCIA Z JĘZYKIEM to autorski program spędzenia czasu w gronie innych mam z dziećmi w podobnym wieku gdzie poznajesz elementy języka hiszpańskiego, angielskiego, francuskiego lub chińskiego. Mamy uczą się w kameralnych grupach 4 – 8 osobowych a dzieci dzielnie im kibicują, leżąc, gaworząc, śpiąc, bądź bawiąc się z rówieśnikami.

Aktualnie zbieramy zapisy na:

* ZAJĘCIA Z HISZPAŃSKIM
* grupa 1 początkujący /2 razy w tygodniu/
* grupa 2 średniozaawansowani /2 razy w tygodniu/
* grupa 3 początkujący /razy w tygodniu/
* ZAJĘCIA Z FRANCUSKIM /2 razy w tygodniu/
* ZAJĘCIA Z ANGIELSKIM /2 razy w tygodniu/
* ZAJĘCIA Z CHIŃSKIM /2 razy w tygodniu/
* POLSKI DLA OBCOKRAJOWCÓW/ POLISH FOR FOREIGNERS /raz w tygodniu/

* podział względem poziomu zaawansowania:

* PLAN ZAJĘĆ kliknij
* Karnet 2 razy w tyg/12h/1,5 miesiąca - 450 PLN /materiały w cenie/
* Karnet raz w tyg /8h/ 330 PLN/materiały w cenie/
* Wejście jednorazowe 45 PLN

*Warunek otwarcia grupy minimum 4 osoby

ZAPISY NA ZAJĘCIA:

e-mail: info@czasdlamam.pl
tel. +48 663 802 800, +48 696 442 388

hxxp://www.czasdlamam.pl/oferta.html

ammounie 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2010-03-05, 13:20   Angielski dla Mam i "Original Play" dla dzieci

Drogie Mamy,

Zainspirowałyście mnie do zaproponowania Wam i Waszym dzieciom spotkań z angielskim dla Was, "Original Play" i ewentualnie jeszcze zabaw z angielskim dla Waszych dzieci.

Proponuję Wam rozmowy w języku angielskim na każdy interesujący Was temat. Chętnie podzielę się też z Wami własnym doświadczeniem i wiedzą, które zdobyłam pracując z dziećmi.

O mnie

Z wykształcenia jestem pedagogiem, nauczycielem przedszkolnym i wczesnoszkolnym, „Original Play" apprentice. Prowadzę zajęcia według programu „Original Play” oraz zabawy z językiem angielskim dla dzieci. Dzieci są moimi największymi nauczycielami, a inspiracją do współtworzenia z nimi przestrzeni kreacji jest dla mnie bogactwo i rytm natury, zabawa, taniec, Język Serca (NVC) oraz Edukacja Wzbogacająca Życie.

O zabawie

Kiedy jestem w stanie zabawy mam nieograniczoną ilość możliwości i rozwiązań typu wygrana-wygrana. Nie ma nade mną władzy model: przegrywam albo wygrywam. Mam optymalne warunki dla rozwoju kreatywności, budowania relacji międzyludzkich, rozwoju osobistego i uczenia się.

Program "Original Play” wykorzystuje moc pierwotnej zabawy w aktywizowaniu naturalnych mechanizmów rozwoju i zdrowia. Jest programem profilaktycznym, korekcyjnym i strategicznym, skierowanym na produktywne zmiany, rozwój i zdrowie. Dzieci, którym stwarzamy możliwość rozwijania się poprzez zabawę, otrzymują wiele trwałych korzyści we wszystkich sferach rozwoju oraz silne podstawy do uczenia się.

Więcej na stronie: www.originalplay.pl i www.originalplay.com

Gdzie? Jak?

Proponuję spotkania u Was w domu w kameralnej grupce ( 3-4 Mamy z dziećmi ). Raz lub dwa razy w tygodniu, zależnie od Waszych potrzeb.

Nasz dom nie jest niestety przystosowany do potrzeb maluchów, mamy też dwa duże psy.

Honorarium, które zaspokoiłoby moje potrzeby to 50zł za 2h spotkanie od Mamy z dzieckiem.

Co Wy na to?

Kontakt: 509 866 322
Ostatnio zmieniony przez ammounie 2010-03-06, 12:09, w całości zmieniany 1 raz  

Anja 

Wysłany: 2010-03-05, 19:23   

ammounie, wybacz, że pytam (ale skoro cena taka dość wysoka, to chyba mi wolno... :-P ): jakie są Twoje kwalifikacje jeśli chodzi o naukę języka angielskiego? pytam pod kątem nie tyle dzieci, ile ewentualnie nas - matek...
:->

ammounie 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2010-03-06, 12:09   

Anja, pytaj o wszystko :-)

Certificate of Proficiency in English (CPE), University of Cambridge Local Examinations Syndicate uzyskałam w 1997 roku.

Uczyłam się i pracowałam w placówkach anglojęzycznych: St. Aloysious' College na Malcie, American University of Beirut w Libanie, BWA First School of Biodanza Vital Development w Wielkiej Brytanii oraz Les Petites International Preschool w Egipcie. Studiowałam także przez rok Stosunki Międzynarodowe w języku angielskim w Collegium Civitas w Warszawie. Od czasu do czasu zajmuję się też tłumaczeniem warsztatów.

amagda2 

Wysłany: 2010-03-07, 12:11   

jestem ciekawa co z tym angielskim .... ciemno to widzę

Anja 

Wysłany: 2011-11-08, 21:41   

Dorzucam takie oto info dla Warszawianek:

Angielski dla mam z dziećmi

EQ Szkoła Języków Obcych po raz kolejny proponuje zajęcia dla rodziców i opiekunów małych dzieci.
Podczas gdy dorośli doskonalą umiejętności językowe, dzieci bawią się obok pod okiem animatorki. Jeśli Twoje dziecko jest zbyt małe albo nieśmiałe, by się samo bawić, przez całe zajęcia możesz je mieć koło siebie. Przedpołudniowa pora, wesoła, doświadczona lektorka i kameralna grupa gwarantują dobrą zabawę i skuteczną naukę.
Zajęcia z języka angielskiego dla opiekunów dzieci w wieku 0-3 lata.

Poziom B2/C1, zajęcia raz w tygodniu, piątki godz. 11:30. Koszt jednych zajęć-ok.23 zł. Grupa 4-6 osób.

Zajęcia w ramach Muranowskiego Klubu Mam, ul.Andersa 13.
Informacje i zapisy: EQ Szkoła Języków Obcych, tel. 784 67 57 88, e-mail: muranow@eq.edu.pl.
Zajęcia zaczynamy jak tylko zgłosi się minimalna ilość chętnych!

[ Dodano: 2011-11-08, 21:43 ]
A godzinę wcześniej jest grupa o poziomie A2/B1. Już zaczęli, z tego, co mi wiadomo. :->

Odpowiedz do tematu