zofiah
|
Wysłany: 2011-11-12, 14:51 badania socjologiczne w Warszawie - prośba o pomoc
|
|
|
Poszukuję chętnych mam z Warszawy do przeprowadzenia rozmów do badań socjologicznych na temat rodzicielstwa, ryzyka związanego z wychowaniem i jedzenia dla dzieci. W szczególności szukam mam dzieci w wieku od 6 do 18 miesięcy, które mieszkają w ojcem dziecka. Wywiady prowadzić będzie doktorant z Uniwersytetu w Sodertorns (Szwecja) Erik Lofmarck w języku angielskim, ale asystować mu będzie badaczka z Polski, więc będzie można swobodnie udzielać odpowiedzi po polsku. Badania będą prowadzone w dniach 21.11-27.11.2011 w Warszawie.
Rozmowa może odbyć się w dowolnym miejscu, wskazanym przez chętne osoby (dom/ kawiarnia) i zajmuje ok 1,5 godziny, a pytania do tej pory wydawały się uczestniczkom ciekawe;-) Nie ma oczywiście „złych” odpowiedzi. Badanie ma na celu zebranie opinii.
Projekt jest częścią badań doktorskich, które mają na celu porównanie strategii radzenia sobie z wychowaniem dzieci i żywieniem mam z Polski i Szwecji. Wszystkie zebrane dane są poufne i anonimowe i nie zostaną przekazane żadnym innym podmiotom. Będzie można w każdej chwili zapoznać się z przepisanym wywiadem i pracą naukową, której publikacja jest planowana na 2013.
Wszystkie chętne osoby bardzo proszę o kontakt:
Zofia Hołubowska Tel. +48 505 688 753
e-mail: zosia.holubowska@gmail.com |
|