Seler naciowy |
Autor |
Wiadomość |
bajaderka
Pomogła: 53 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 647 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2007-10-10, 21:13
|
|
|
Humbak, możesz kisić osobno rzodkiewki i osobno seler naciowy, ale rzodkiewki dają ten kolorek...
ja jakoś nigdy nie łączyłam selera z sosem sojowym, bo go nie za bardzo lubię, zresztą przy alergiach i grzybicach nie jest wskazany... |
|
|
|
|
gemi
Matka Polka ;)
Pomogła: 40 razy Dołączyła: 30 Wrz 2008 Posty: 2460
|
Wysłany: 2009-05-04, 14:09
|
|
|
selerowe krewetki wyglądają super
ja robię tradycyjnie sałatkę:
kilka łodyg selera - pokrojonych w księżyce, łączę z
garścią rodzynek - namoczonych
garścią orzechów włoskich,
solą morską i
sosem zrobionym z 3 łyżek oleju ryżowego (może być też inny), łyżeczki miodu (mój ulubiony sos jest z miodem gryczanym, ale z każdym wychodzi smaczny), soku z połówki cytryny. Zalewam tym sosem seler, orzechy i rodzynki, mieszam i po 20 min. można jeść.
Ostatnio posypałam świeżo skrojoną bazylią - było pycha! |
_________________ "Nowego kłamstwa słucha się chętniej aniżeli starej prawdy" (A.Czechow) |
|
|
|
|
ag
Pomogła: 45 razy Dołączyła: 04 Wrz 2008 Posty: 1127 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2009-05-04, 14:56
|
|
|
Ja zwykle dodaję łodygę albo dwie selera naciowego do soku z jabłek i marchewki. Nie za duży, żeby smak selera nie był zbyt mocny. |
|
|
|
|
lilias [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-06-07, 17:14
|
|
|
Wykombinowałam coś takiego:
hxxp://wegedzieciak.pl/viewtopic.php?t=6020 |
|
|
|
|
cremebrule
Dołączyła: 24 Maj 2009 Posty: 30
|
Wysłany: 2009-06-08, 20:00
|
|
|
jest taki jeden klasyk, nazywa sie salatka Waldorfa, tylko ze z majonezem lub jogurtem
sklada sie z selera, jablka i orzechow wloskich - wszystko rozdrobnic i wymieszac z sosem
ja uwielbiam chrupac z humusem |
_________________ Człowiek uczy się całe życie i głupi umiera
|
|
|
|
|
|