Jak zrobić makaron ciecierzycowy? |
Autor |
Wiadomość |
diuszesa
Dołączyła: 02 Lis 2011 Posty: 21 Skąd: Pomorze Zachodnie
|
Wysłany: 2012-07-13, 13:45 Jak zrobić makaron ciecierzycowy?
|
|
|
Czy robiłyście kiedyś makaron z mąki besan (ciecierzycowej)? W jakiej proporcji mąka i woda? Może być też przepis z jajkiem. Szukam po necie i znaleźć nie mogę, a kiedyś mi się o oczy obiło... |
|
|
|
|
Agnieszka
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 5199
|
Wysłany: 2012-07-29, 12:07
|
|
|
Niestety nie ma doświadczeń, ze 2 razy w życiu robiłam makaron (klusek lanych w to nie wliczam) ale to specyficzna mąka i pewnie bym się sama nie porwała na produkcję.
przypomniało mi się że w kuchni indyjskiej (mam gdzieś kuchnię Kryszny) był makaron z mąki ciecierzycowej ale smażony on. Niestety nie pamiętam jego nazwy ale mamy dział kuchnie świata i może tam warto poszukać albo ktoś bardziej zorientowany podpowie. |
|
|
|
|
|