wegedzieciak.pl wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Poszukuję filmu o ciąży z perspektywy matki i dziecka
Autor Wiadomość
Fassolka

Wysłany: 2014-11-16, 16:01   Poszukuję filmu o ciąży z perspektywy matki i dziecka

Mam pytanie, poszukuję filmu przedstawiającego ciążę zarówno od środka jak i z perspektywy matki. Oglądałam ten film w 2 lub 3 klasie liceum (więc biorę pod uwagę rok 2006, 2007,2008, ale film mógł być starszy). Nie pamiętam jak się nazywa, wiem że był nagrany na kasetę przez naszą nauczycielkę od biologi z któregoś z programów typu Discovery .

Nie są to filmy "W łonie matki" ani "Życie przed życiem", bo już sprawdzałam i szukam dalej...

mam w głowie pojedyncze sceny z tego filmu: jak kobieta ma opuchnięte ręce i siega w łóżku po kubek z szafki nocnej, który spada na ziemię, jak razem z mężem malują pokój dla dziecka, jak podczas spaceru po mieście znów musi biec się wysikać, choć dopiero co była, jak lektor opowiada o tym że podczas ciąży usta matki i ogólnie twarz staje się ładniejsza...itp.
Film był bardzo fajny bo było widać zmiany w kobiecie z zewnątrz, oraz na bierząco informowano jak rozwija się dziecko. I ogólnie bardzo przyjemnie się go oglądało.

Ten film był chyba z jakiejś serii, bo na innej lekcji oglądaliśmy film o kościach na tej samej zasadzie.. było widać człowieka z zewnątrz np dziecko które spadło z rowera i złamało nogę czy parę która nie zapieła pasów w samochodzie i miała wypadek i najpierw pokazywano sytuacje z zewnatrz,a później pokazywane jest co dzieje się w środku w organizmie.

Te filmy były ok. godzinne (a nie takie kilkuminutowe).

Czy ktoś może wie jakiego tutułu poszukuję i mógłby się podzielić swoją wiedzą?
Bardzo zależy mi na odnalezieniu tego filmu.
Będę wdzieczna.

Odpowiedz do tematu