|
Zabawki dla świń hodowlanych |
| Autor |
Wiadomość |
ropuszka

Pomogła: 6 razy Dołączyła: 17 Maj 2012 Posty: 576 Skąd: Wro / B-c
|
Wysłany: 2013-01-22, 23:25 Zabawki dla świń hodowlanych
|
|
|
hxxp://biznes.onet.pl/unia-kaze-rolnikom-zabawiac-swinie,18565,5400528,1,prasa-detal
naprawdę nie wiem co myśleć po przeczytaniu tego artykułu
mózg roz%$^$ny
niby dobrze, że świnie miały by opcję na cokolwiek poza staniem i jedzeniem ALE:
- artykuł daje fałszywe wyobrażenie jakoby świniom czekającym na śmierć było dobrze i miło
- jak się bawić choćby piłką na takiej małej powierzchni
ogólnie bardzo nie podoba mi się sposób w jaki jest napisany artykuł - poczekalnia na rzeźnię to nic zabawnego
można mieć tylko nadzieję, że takiego typu przepisy podniosą ceny i mniej ludzi będzie kupować mięso lub w mniejszych ilościach |
|
|
|
 |
koko

Pomogła: 40 razy Dołączyła: 08 Maj 2009 Posty: 6187
|
Wysłany: 2013-01-23, 08:33
|
|
|
ropuszka, a ja nie bardzo rozumiem twój post. Chodzi ci o to, że wreszcie jakkolwiek przepisy ruszyły do przodu, czy o to, żę jakiemuś pismakowi nie wyszedł tekst? Zauważ, że źródło tego tekstu to gazeta "Fakt" |
_________________ hxxp://fajnamama.pl]
hxxp://fajnamama.pl] |
|
|
|
 |
ropuszka

Pomogła: 6 razy Dołączyła: 17 Maj 2012 Posty: 576 Skąd: Wro / B-c
|
Wysłany: 2013-01-23, 13:14
|
|
|
| koko napisał/a: | ropuszka, a ja nie bardzo rozumiem twój post. Chodzi ci o to, że wreszcie jakkolwiek przepisy ruszyły do przodu, czy o to, żę jakiemuś pismakowi nie wyszedł tekst? Zauważ, że źródło tego tekstu to gazeta "Fakt" |
no niestety źródło jest jakie jest - kolega wrzucił na fb z jakimś żartem o politykach (w sensie że politykom też dać zabawki, ale mniejsza z tym) w innych źródłach nie lepiej
cóż wrzuciłam raczej w celach informacyjnych bardziej
a chodzi mi o to, że niby coś ruszyło, ale raz, że dla opinii publicznej jest to po prostu zabawne, a dwa, że celem jest takich działań jest jakość mięsa |
|
|
|
 |
koko

Pomogła: 40 razy Dołączyła: 08 Maj 2009 Posty: 6187
|
Wysłany: 2013-01-23, 14:18
|
|
|
| Racja, też tę informację widziałam/czytałam w kilku mediach i wszędzie miała charakter humorystyczny. |
_________________ hxxp://fajnamama.pl]
hxxp://fajnamama.pl] |
|
|
|
 |
|
|